Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li napokon u pravu?

Sutra smak svijeta, po četvrti put...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radijski propovjednik Harold Camping pogrešno je najavljivao smak svijeta čak tri puta. Je li ovaj put u pravu?

90-godišnji propovjednik iz Oaklanda je apokalipsu najavljivao 1988., 1994. i za 21. svibnja ove godine. Sva tri puta nije se dogodilo apsolutno ništa, no on ne odustaje. Na internetskoj stranici Family Radija je napisao kako je prošli put pogriješio za pet mjeseci kada je i konačni smak svijeta najavio za sutra, 21. listopada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slijedi nam 7-godišnje razdoblje kušnje? Evo ga opet: Kršćanski numerolog koji je tvrdio da će sudnji dan biti 23. rujna ima - novi datum Slika nije dostupna Sukob karijerista Osramoćeni prorok na meti kolege:' Zašto ne pokloni sav novac?'

Camping je pojasnio da se 21. svibnja zapravo dogodila neka vrsta 'duhovnog smaka svijeta', tj. da je počeo 'period božjeg suda ljudima' koji će trajati pet mjeseci te da nakon toga slijedi 'pravi smak svijeta'. Ipak, čini se kako ni ovaj put nije previše siguran u to jer je njegovo pojašnjenje prepuno riječi 'vjerojatno' i 'možda', piše San Francisco Cronicle.

'Spašeni će biti samo pravi vjernici, a kraj će doći vrlo, vrlo tiho', kazao je Camping.

Camping je nakon 21. svibnja izjavio da se preračunao, odnosno da nije dobro protumačio znakove u Bibliji. 9. lipnja doživio je moždani udar i u bolnici je bio do početka rujna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene