Vama beba na minutu, nama 265 kuna (FOTO: Thinkstock)
Vama beba na minutu, nama 265 kuna (FOTO: Thinkstock)

Roditelje je porod sveukupno stajao 11 tisuća kuna.


Nije na nama da se miješamo u američki zdravstveni sustav, no nakon što pogledate sljedeću fotografiju koju je u utorak objavio jedan korisnik društvene mreže Reddit, vjerujemo da će većina vas biti sretna i zahvalna što se takav model ne primjenjuje u Hrvatskoj.

Eto, ispada da čovjek u SAD-u mora podići kredit samo kako bi beba sigurno stigla na svijet jer su ovim roditeljima porod sveukupno naplatili jedanaest tisuća kuna!

Jedna od stavki u računu bila je i primanje djetete u naručje, što znači da je oca prva radost držanja sina u rukama koštala 39 dolara, odnosno 265 kuna.

Konzultacije o laktaciji naplaćene su daljnjih 420 kuna, a račun otkriva i to da je carski rez trajao ukupno 79 minuta i da je svaka minuta uredno zaračunata, baš poput kilometra u taksiju.

Da ne bi bilo zabune, porod nije obavljen u privatnoj poliklinici (i u Hrvatskoj bi vas takvo što papreno stajalo, čak više od 30 tisuća kuna), a zgodno je primijetiti i to da je ukupna cijena poroda bila 90 tisuća kuna, odnosno da je osiguranje pokrilo 79 tisuća. 

I had to pay $39.35 to hold my baby after he was born.