Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traju čistke

Blamaža u vijestima: Mislila da prikazuje tajne šifre kojima su se služili pučisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlast goni sve koje se sumnjiči da su Gülenove pristaše, a neki u pokušajima da pojedince prikažu kao opasne pučiste ipak idu predaleko.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan ponovio je u utorak da ne sumnja kako je scenarij za puč napisan u inozemstvu te je još jedanput optužio klerika Fethullaha Gülena da stoji iza državnog udara.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Slika nije dostupna OPTUŽBE ZA IZBORNU PRIJEVARU U tijeku vojni puč u Mjanmaru, uhićena državna čelnica Aung San Suu Kyi i niz visokih dužnosnika

Premda Gülen niječe da je imao išta s izlaskom vojske na ulice, u Turskoj još uvijek traju sveobuhvatne čistke, te se svakodnevno izdaju novi uhidbeni nalozi.

Naime, vlast goni sve koje se sumnjiči da su njegove pristaše, a neki u pokušajima da pojedince prikažu kao opasne pučiste ipak idu predaleko.

Primjerice, u želji da optuži nekakvog čovjeka kao "Gülenovog terorista", jedna je novinarka ispred kamera prikazala bilježnicu u kojoj su uočene "neobične šifre".

Dama s mikrofonom u ruci je pretpostavila da su to "tajni kodovi" kojima su se pučisti služili tijekom vojnoga udara, no kada je kamera zumirala list, brojni su se uhvatili za glave i/li dobro nasmijali.

Na papiru su zapravo stajale šifre za video igru Grand Theft Auto IV, koje je vjerojatno zapisalo kakvo dijete dok se zabavljalo uz jedan od najpopularnijih akcijskih serijala. Pogledajte.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene