Tajne šifre su zapravo ispali kodovi za video igru (FOTO: Screenshot/YouTube)
Tajne šifre su zapravo ispali kodovi za video igru (FOTO: Screenshot/YouTube)

Vlast goni sve koje se sumnjiči da su Gülenove pristaše, a neki u pokušajima da pojedince prikažu kao opasne pučiste ipak idu predaleko.


Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan ponovio je u utorak da ne sumnja kako je scenarij za puč napisan u inozemstvu te je još jedanput optužio klerika Fethullaha Gülena da stoji iza državnog udara.

Premda Gülen niječe da je imao išta s izlaskom vojske na ulice, u Turskoj još uvijek traju sveobuhvatne čistke, te se svakodnevno izdaju novi uhidbeni nalozi.

Naime, vlast goni sve koje se sumnjiči da su njegove pristaše, a neki u pokušajima da pojedince prikažu kao opasne pučiste ipak idu predaleko.

Primjerice, u želji da optuži nekakvog čovjeka kao "Gülenovog terorista", jedna je novinarka ispred kamera prikazala bilježnicu u kojoj su uočene "neobične šifre".

Dama s mikrofonom u ruci je pretpostavila da su to "tajni kodovi" kojima su se pučisti služili tijekom vojnoga udara, no kada je kamera zumirala list, brojni su se uhvatili za glave i/li dobro nasmijali.

Na papiru su zapravo stajale šifre za video igru Grand Theft Auto IV, koje je vjerojatno zapisalo kakvo dijete dok se zabavljalo uz jedan od najpopularnijih akcijskih serijala. Pogledajte.