Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RC 2014

U nedjelju će pokraj Zemlje projuriti asteroid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svemirska stijena dobila je naziv RC 2014, a doći će na udaljenost oko oko 40 tisuća kilometara od našeg planeta.

Oko 18 metara širok asteroid juri prema Zemlji, ali - ima nam spasa. Astronomi naime kažu da nema razloga za brigu.

Pročitajte i ovo Zagrebački busevi - 2 Alarmantno stanje Jeziva svjedočanstva vozača ZET-a, zbog stresa daju otkaze: "Vozimo neispravnih kočnica, zna se dogoditi da autobus sam doda gas..." Bodljikava žica Komentirali predsjednik i premijer Nižu se reakcije na tvrdnje talijanskih obavještajnih službi: "Mene puno više zanima što će SOA procijeniti ..."

Svemirska stijena dobila je naziv RC 2014, a doći će na oko 40 tisuća kilometara od našeg planeta. To je jedna desetina udaljenosti između Zemlje i Mjeseca. Najviše će nam se približiti u nedjelju 7. rujna, piše Huffington Post.

Na pomolu odgovor na vječno pitanje - Ovako je nastala Zemlja?!

'Iako ovaj nebeski objekt ne predstavlja nikakvu prijetnju Zemlji ili satelitima, njegov bliski pristup stvara jedinstvenu priliku istraživačima da ga promatraju i saznaju više o asteroidima', poručila je NASA.

Astronomi kažu da je 2014 RC otprilike iste veličine kao i svemirska stijena koja je eksplodirala nad Chelyabinskom u Rusiji prošle godine. Dok promatrači neba neće moći uočiti asteroid golim okom, astronomi amateri vjerojatno će ga moći 'uhvatiti' koristeći mali teleskop.

Očekuje nas udar poput detonacije 44.800 megatona TNT-a?

Asteroin 2014RC nije jedini asteroid ili komet koji se približio Zemlji. Od 2. rujna uočeno je 11.408 asteroida i kometa. A tu su i svemirske stijene koje još nismo otkrili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene