Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro je prošlo

Antivirusni program prekinuo liječnike usred zahvata na srcu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolje je i ne pomišljati što bi bilo da se pokrenula nadogradnja Windowsa.

Neimenovani američki liječnici koji su u veljači radili kateterizaciju srca na jednom pacijentu, prestrašili su se kao rijetko kada u karijeri kada im se usred zahvata 'smrznula' oprema jer se aktivirao antivirusni program na osobnom računalu.

Pročitajte i ovo Norveškom kralju Haraldu ugrađen je pacemaker Priopćenje palače Norveškom kralju pozlilo na odmoru u Maleziji: Završio na hitnoj operaciji, ugradili mu pacemaker Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..."

Liječnici su se služili opremom naziva Merge Hemo, kompleksnim medicinskim uređajem koji pomaže pri nadgledanju uvođenje katetera kroz periferne arterije ili vene do srčanih šupljina i koronarnih arterija.

Jedna od komponenti Merge Hemoa preko serijskog porta na monitor šalje zabilježene podatke iz katetera, ali je liječnicima nažalost tog dana aplikacija, baš kao što to i mnoge druge čine na Windowsima, iznenada otkazala.

Snimila je što liječnici govore za vrijeme operacije, nije bilo nimalo ugodno slušati

Uzrok je bila aktivacija antivirusnog programa, koji je bio podešen tako da svakoga sata provjerava datoteke na računalu.

Srećom, liječnici su brzo reagirali i ponovno pokrenuli PC računalo (ah taj čuveni restart), te su postupak na pacijentu nastavili bez posljedica po njegovo srce.

Cijeli je slučaj prijavljen proizvođaču opreme, ali i nedavno opisan na stranicama američke Agencie za hranu i lijekove. Da za kraj citiramo jednog čitatelja, sva je sreća da se Windowsi nisu stali nadograđivati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene