Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušajte ovo!

14 stvari koje svakako trebate napraviti u vrijeme pauze za ručak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što radite za vrijeme pauze na poslu može ovisiti o vrsti posla, politici tvrtke ili o vašim prioritetima. Međutim, stručnjaci se slažu kako bi svi trebali napraviti ovih 14 stvari za vrijeme pauze za ručak.

1. Napravite plan
Nemojte potratiti svoju pauzu samo zato što vam je to slobodno vrijeme. Vrijeme je neobnovljivi resusrs, gdje god bili i u svako doba dana. Potrudite se da isplanirate svoju pauzu i iskoristite je najbolje što možete. Također, nije loše isplanirati i aktivnosti neposredno nakon pauze, kako biste biti pripravni za situaciju koja vas očekuje nakon odmora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koji su uvjeti? Jedna europska država odlučila je umirovljenicima subvencionirati putovanja: Organizirali i dvije vrste paketa McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada

2. Priuštite si pravi odmor
Pauza od 60 sekundi u kojih ćete na brzinu progutati svoj ručak - ne računa se! Pokušate ne čitati mailove, nositi posao sa sobom ili pričati o njemu za vrijeme pauze.

3. Ustanite i udaljite se od svog stola i radnog prostora
Ostajanje za stolom za vrijeme pauze strogo je zabranjeno. Sve se više upozorava na štetnost dugog sjedenja, stoga je važno ustati i prošetati pa makar i do susjedne prostorije, a najbolje bi bilo izaći van i udahnuti svjež zrak. Ne biste vjerovali što šetnja i svjež zrak mogu učiniti za vaš duh i tijelo.

4. Jedite
Ne izigravajte junaka izgladnjujući se i glumeći radoholičara. Platit ćete to manjkom koncentracije, a i tijelo bi vas moglo izdati. Niste ništa postigli ako do 16 sati zaradite glavobolju.

5. Uživajte u hrani
Jedite ono što volite i što odgovara vašoj uobičajenoj prehrani. Ukoliko imate omiljeno mjesto za ručak u blizini radnog mjesta, pokušajte osigurati odlazak onamo barem jednom tjedno. Također, u redu je s vremena na vrijeme uživati u brzoj hrani, ali pokušajte se što je moguće više hraniti zdravo.

6. Učinite ono što ne možete ujutro ili navečer
Pametno isplanirajte svoju pauzu kako biste obavili privatne obveze koje niste u mogućnosti obaviti prije ili nakon posla.

7. Iskoristite to vrijeme kako biste komunicirali s nekim novim
Većinu kolega iz svog bližeg radnog okruženja već poznajete. Iskoristite pauzu za ručak kako biste upoznali nekog s kime još niste bliski.

>> Osam stvari koje iPhone 5 i dalje ne može!

>> Deset stvari koje bi možda trebalo kupovati rabljene!

8. Nađite se sa starim prijateljem
Ako imate dragu osobu koja radi u vašoj blizini, pokušajte se s njime povremeno sastati. Iskoristite slobodno vrijeme kako biste ispunili svoje osobne obaveze. Ipak činite to oprezno, nemojte izgubiti pojam o vremenu niti iskorištavati pauzu kako biste se na duže vrijeme udaljili od posla.

9. Organizirajte svoju pauzu transparentno
Osigurajte svojim kolegama alternativne načine kako vas mogu kontaktirati dok ste na pauzi i javite unaprijed u koje vrijeme se vraćate. Tako možete izbjeći opsesivno provjeravanje mailova za vrijeme ručka.

10. Upražnjavajte aktivnosti koje će vam pomoći vratiti energiju
Prošećite na svježem zraku, Posjetite teretanu ili meditirajte. Izađite i učinite nešto što će vam pomoći da se osjećate bolje u vlastitoj koži. Pokoja zraka sunca i svjež zrak savršen su eliksir.

11. Konstantno proširujte svoja poslovna poznanstva
Iako ste možda zadovoljni svojim poslom i niste u potrazi za novim, ipak biste trebali nemrestano povećavati svoju profesionalnu mrežu. Upoznajte nove ljude iz svoje profesije.

12. Ne dozvolite da vas zarobi rutina
Većina nas funkcionira na porincipu navika. Možda svakodnevno odlazite u isti restoran i ručate s istim kolegom. Svoju biste pauzu uvijek trebali iskoristiti za obavljanje privatnih stvari ili telefonskih poziva. Pokušajte raditi više toga, kako biste malo razbistrili glavu i povratili svoju energiju.

13. Izbjegavajte bilo kakve ekrane
Pokušajte se držati podalje od svoj iPhonea, iPada, BlackBerry-ja ili kompjutera. Priuštite i svojim očima odmor. Ukoliko to ne možete, barem ustanite sa stola i prošetajte.

14. Ne uzimajte ni predugu niti prekratku pauzu
Ako ste dobili pauzu za ručak u trajanju od jednog sata, uzmite je. Možada ne svaki dan, ali kad možete, iskoristite punih 60 minuta kako biste izašli van, odmorili mozak i tijelo, našli se sa starim prijateljem ili obavili nešto osobne prirode. Međutim, ako većina iz vašeg ureda uzima kraće pauze, prilagodite im se kako ne biste previše odskakali.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene