Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikako naprijed

Osam stvari koje iPhone 5 i dalje ne može!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je tek predstavljen široj javnosti, novi iPhone 5 ipak dolazi na tržište bez određenih stvari koje bi zasigurno razveselile njegove korisnike.

Radi se o osam stvari koje Appleova perjanica još uvijek ne može napraviti, a konkurencija može.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu! Slika nije dostupna Jeftina kopija punjača iPhone joj EKSPLODIRAO u ruci: Umalo izgubila vid!

>> 'Muke' po zaposlenicima Yahooa: Moraju birati samo između vrhunskih modela

Dakle, umjesto da su u iPhone 5 ugradili NFC senzor (Near Field Communication), Apple se i dalje držao svojeg Passbook sustava, koji vam dozvoljava pohranu karata, čestitki, putnik karata i sličnih stvari na mobitel. Taj sustav može izvesti neke, ali definitivno ne sve stvari koje NFC sustav može izvesti. na primjer, Passbook ne možete iskoristiti za bežično slanje novca prijatelju putem PayPala. NFC.om se isto tako mogu slati podaci između uređaja tako da ih prislonite pozadinama jedan na drugog.

Još jedna odlika smartphone uređaja pogonjenih Androidom jest i poboljšana uporaba tipkovnice, odnosno 'swype', kojim umjesto da ukucavate svako slovo poruke, zapravo samo povlačite prst po tipkovnici te tako i brže pišete poruke.

Naravno, Apple i dalje odbija svojim uređajima ugraditi mogućnost nadogradnje memorije pomoću eksternih kartica, dok konkurencija koristi tu mogućnost i trenutno imaju i mogućnost veće pohrane podataka.

Direktno povezano s nedostatkom nadogradive memorije, jest i činjenica da iPhone zapravo nadomješta legendarni iPod, koji je korisnicima nudio čak 160 GB memorije. Korisnicima nije bilo teško napuniti iPod glazbom i videima. No, Apple i dalje smatra kako je 64 GB memorije dostatno za iPhone 5.

Malo kome je bilo jasno zašto iPhone uređaji nisu mogli imati standardiziran USB kabel. Apple je sad otišao i korak dalje pa je napravio i novi kabel, koji nije kompatibilan s ranijim verzijama iPhonea.

Ne samo to, ako želite putem HDMI kabela prebaciti video sa iPhone 5-ice, morate za to imati poseban adapter, umjesto da imaju standardiziran micro-HDMI kabel. To samo stvara problem korisnicima.

Nadalje, iPhone 5 i dalje nema zamjenjivu bateriju, iako je njezin vijek trajanja poboljšan. Korisnicima, koji intenzivno koriste iPhone to stvara problem i jednim okom stalno moraju biti na indikatoru baterije. Bilo bi puno bolje imati rezervnu sa strane i jednostavno je zamijeniti kad ona u uređaju ostane prazna.

Kad smo već kod baterija, treba napomenuti i kako je baterija u iPhone 5-ici zapravo gotovo identična onoj u njegovom prethodniku. Konkurencija, ipak radi duže.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene