Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena vremena samo što nije

Temperature se danas penju do 36 stupnjeva, ali izdržite još malo. Stiže osvježenje, lakše ćemo disati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog toplinskog vala i jučer je bilo vruće, a danas će biti još i toplije. Ipak, na zapadu će vrijeme biti nestabilnije uz povremene pljuskove, ali jača promjena vremena čeka nas na početku idućeg tjedna. Osim kiše i pljuskova, temperatura će osjetno sniziti.

Danas prijepodne pljuskova će biti ponegdje na sjevernom Jadranu, dok će u ostatku zemlje prevladavati sunčano. Na kopnu će tijekom jutra puhati umjeren vjetar s juga, a na moru jako i olujno jugo. Uz južinu, jutarnja temperatura bit će malo viša u odnosu na jučer.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Ljeto je uranilo Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj će biti pretežno sunčano, prema večeri nestabilnije pa će biti i ponekog pljuska. Puhat će umjeren južni vjetar, a temperatura će iznositi između 32 i 36 stupnjeva.

Slavoniju čeka sunčan i vruć kraj tjedna. Temperatura će ondje biti još malo viša te će uglavnom iznositi iznad 35 stupnjeva

Na sjevernom Jadranu i u gorju vrijeme je sve nestabilnije. Bit će kiše i pljuskova, lokalno i obilnijih. Uz to će u gorju puhati umjeren, na udare i jak južni vjetar, a na moru jako i olujno jugo koje će zatim okrenuti na jugozapadnjak. Temperatura će iznositi od 25 do 31 stupanj.

U Dalmaciji će biti sunčano i vruće, ali dojam lijepog ljetnog dana kvarit će jako, ponegdje i olujno jugo.

Temperatura mora je i dalje pogodna za kupanje, ali uz jako i olujno jugo bit će prilično valovito pa i nije najbolji dan za odlazak na plažu. UV indeks će biti uglavnom visok, a jedino na sjevernom Jadranu umjeren.

Novi tjedan kopnenim krajevima donosi novu i jaču promjenu vremena. Bit će kiše i pljuskova, lokalno i obilnijih. Stići će nam i hladniji zrak pa će se temperatura osjetno sniziti te će biti i za 10 stupnjeva niža u odnosu na danas i jučer.

I na moru će u ponedjeljak biti kiše i pljuskova, lokalno i izraženijih. Prvo će do promjene doći na sjevernom i srednjem Jadranu, a zatim do kraja dana i na jugu. Sredinom tjedna će i ondje biti sunčanije, ali i osjetno svježije.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene