Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TOPLINSKI VAL ZA PRODUŽENI VIKEND

Sunčano, vruće i uz daljnji porast temperature: Blago osvježenje tek u subotu. I to ne za sve

Nakon par dana normalnih ljetnih vrućina, ponovno dolazi razdoblje onih manje normalnih, odnosno manje uobičajenih dana. Do kraja vikenda u mnogim krajevima će dnevni maksimumi još jednom ići do 35 stupnjeva, a lokalno su moguće i više temperature. Srećom, zasad ne izgleda da će ovaj toplinski val biti baš toliko intenzivan i dugotrajan kao prethodni.

Ostatak tjedna, pa tako i u četvrtak ujutro, prevladavat će sunčano i vedro vrijeme, a vjetra neće biti. Jadran svoj burin može zahvaliti noću i ujutro nešto hladnijem kopnu, no burin ne dopire daleko od obale. Minimalna jutarnja temperatura u četvrtak će iznositi od 14 do 19 u unutrašnjosti te između 23 i 27 stupnjeva na obali i otocima.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano uz najvišu dnevnu temperaturu od oko 33-34 stupnjeva.

Sunčano će biti i u Slavoniji i Baranji, a malo oblaka bit će prolazno sredinom dana. Bit će vruće, kao i na zapadu. Tijekom dana termometri će pokazivati 33 ili 34 stupnja u onom najtoplijem, odnosno u ovom slučaju u najviše vrućem dijelu dana.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu vrijeme će biti sunčano i vruće. Na moru će temperatura iznositi od 33 do 35 stupnjeva, a u Gorskom kotaru bit će malo ispod 30. Nakon burina, danju će na moru puhati ugodan maestral.

U Dalmaciji će također ostati sunčano i vruće. Puhat će maestral. Temperatura će biti između 33 i 35, a u zaleđu bi se mogla popeti i do 37 stupnjeva.

Temperatura mora je viša na sjevernom dijelu nego na jugu. Raspon vrijednosti temperature u četvrtak iznosile su od 23 na Hvaru do 27 stupnjeva u Puli. UV indeks će i u četvrtak uglavnom biti visok ili vrlo visok.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sporni crveni tepih Milanović teškim riječima demantirao dnevni list: "Pišu laži... Trude se oskrnaviti čak i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oglasio se i ministar Pripadnica Hrvatske vojske pronađena ozlijeđena u vojarni u Kninu: Doznajemo detalje

I idućih nekoliko dana vrijeme će u kopnenim krajevima biti stabilno, sunčano i vruće uz daljnji porast temperature. U subotu, prema večeri, u najzapadnijim predjelima moguć je poneki pljusak. U nedjelju će biti nestabilnije, a šanse za lokalne pljuskove i grmljavinu stoje najviše za sjeverne kopnene i gorske krajeve. Za vikend će biti i malo ugodnije uz umjeren sjeveroistočni vjetar, a i vrućina će u nedjelju malo popustiti.

Na Jadranu će prevladavati vedro uz uobičajenu dnevnu cirkulaciju lijepog vremena. Noću i ujutro puhat će burin, danju maestral, a u subotu će zapuhati bura. Kasno poslijepodne u subotu na području Istre te oko Rijeke može biti i ponekog pljuska, a isto vrijedi i za nedjelju. Danju će temperatura iznositi oko 35, a i noći će biti tople.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene