Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo nam je proljeće

Vrijeme kao stvoreno za izlet u prirodu: Meteorolog otkriva što nas čeka ovaj vikend

Razmjerno toplo i sunčano vrijeme s nama će biti i sljedećih nekoliko dana. To se osobito odnosi na vikend, kada će vrijeme posvuda biti povoljno za odmor i boravak u prirodi, kao i za radove na otvorenom.

U subotu ujutro će vrijeme posvuda biti vedro, a vjetar većinom slab. Jedino će na sjevernom Jadranu mjestimice puhati umjerena bura. Jutro će biti svježe, u unutrašnjosti uz najnižu temperaturu od -2 do tri, na Jadranu između šest i 12 Celzijevih stupnjeva.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj vrijeme biti kao stvoreno za izlet: sunčano i razmjerno toplo, a vjetar slab. Temperatura zraka već u prijepodnevnim satima brzo će rasti pa će poslijepodnevna iznositi od 19 do 22 stupnja, rekao je u Dnevniku Nove TV meteorolog Ivan Čačić.

Takvo će vrijeme biti i na istoku Hrvatske, uz najvišu poslijepodnevnu temperaturu od 18 do 21 stupnja.

Ugodno toplo i sunčano bit će i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Vjetar će većinom biti slab, a najviša dnevna temperatura iznosit će od 16 do 21 stupnja.

U Dalmaciji će vrijeme biti sunčano, a poslijepodne će ponegdje zapuhati umjeren južni vjetar uz temperaturu od 18 do 22 stupnja.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović Analiza iz Bruxellesa Petrović o tome kako pojedine zemlje shvaćaju stanje u BiH: "Kumuje tome i ista ona arogancija kao prema Poljacima koji su godinama upozoravali na Rusiju"

Pročitajte i ovo Očevid u Pločama - 2 Dvostruko ubojstvo Prilikom privođenja osumnjičenog iz Ploča policajci su pucali iz vatrenog oružja: Istražuje se je li postojala prijetnja za još nekoga

U sljedećim danima u kopnenim će dijelovima Hrvatske prevladavati sunčano i podjednako toplo vrijeme, uz manje hladna jutra. U ponedjeljak će zapuhati slab i umjeren jugozapadnjak koji će u utorak još malo pojačati.

Na Jadranu će tijekom narednih dana vrijeme biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U ponedjeljak i utorak zapuhat će slabo i umjereno jugo koje će potkraj utorka još pojačati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene