Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruko ubojstvo

Prilikom privođenja osumnjičenog iz Ploča policajci su pucali iz vatrenog oružja: Istražuje se je li postojala prijetnja za još nekoga

Aktualno Galerija Očevid u Pločama - 2 Očevid u Pločama - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Tikvica - 1 Zoran Tikvica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Tikvica - 2 Zoran Tikvica - 2 Foto: DNEVNIK.hr Paula Klaić Saulačić Paula Klaić Saulačić Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Tikvica, voditelj Službe krim policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Galerija 1/5 >>
U petak ujutro u Pločama ugašena su dva života. Osumnjičeni je automatskom puškom ubio brata i susjedova maloljetnog sina zbog osvete.

Policija je uhitila muškarca kojeg se sumnjiči da je u Pločama ubio vlastitog brata i još jednog mladića. Zoran Tikvica, voditelj Službe krim policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske objasnio je u Dnevniku Nove TV kako će izgledati daljnja procedura.

"Trenutno se obavlja ispitivanje osumnjičenog. Nakon toga će biti doveden u prostorije policije i bit će predan pritvorskom nadzorniku. Nakon toga će ga ispitati županijsko državno odvjetništvo te će sudac istrage odlučiti hoće li mu se odrediti istražni zatvor", rekao je.

Očevid u Pločama - 2 Zoran Tikvica, voditelj Službe krim policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Foto: DNEVNIK.hr

Policija je ubojicu pronašla za oko 30 minuta u čemu su joj, rekao je Tikvica, puno pomogle dojave građana.

"To nam je pomoglo da brzo reagiramo, da lociramo gdje su tijela ubijenih, te pronađemo osumnjičenika", rekao je.

Prilikom privođenja policajci su pucali iz vatrenog oružja.

"Radi se o trojici policajaca. Zatekli su ga u blizini njegova vozila s automatskim oružjem u ruci. Već su postojale sumnje na dvostruko ubojstvo i ti su policajci stvarno reagirali po svim pravilima struke te su ga savladali", rekao je.

Također je rekao, odgovarajući na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Paule Klaić Saulačić, da ne pamti ovakav slučaj, da je maloljetnik ubijen na putu do škole.

"Ovim putem izražavam sućut obiteljima i prijateljima i jedne i druge žrtve. S nečim ovakvim, da je u pitanju maloljetnik, se na području naše policijske uprave nismo dugo susreli", rekao je.

Na kraju razgovora Tikvica je rekao da policija istražuje je li postojala opasnost za ikoga drugoga osim za dvije ubijene žrtve, ali da to zbog trajanja istrage zasad ne može detaljnije komentirati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene