Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Temperature kao da je sredina, a ne početak ljeta: Meteorolog otkriva kada stiže vrhunac toplinskog vala

Toplinski val posvuda je u punom zamahu kao da je već polovica, a ne početak ljeta. Po svemu sudeći, ljetne vrućine potrajat će u neprekinutom nizu na Jadranu barem do sredine idućeg tjedna, a u kontinentalnom dijelu svoj vrhunac imat će u petak.

U srijedu ujutro vrijeme će biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Gotovo posvuda, osim u gorskom području, valja očekivati tople noći, osobito na moru gdje se temperatura u mnogim mjestima neće spuštati ispod 24 stupnja.

U središnjoj Hrvatskoj vrijeme će biti pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne i navečer mogući su i izraženiji pljuskovi i grmljavina. Temperatura će porasti na 34 do 36 stupnjeva.

U istočnim predjelima bit će pretežno sunčano i jednako tako vruće. Poslijepodne i navečer, uglavnom u zapadnoj Slavoniji, postoji mogućnost za pokoji pljusak.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjeveru Jadrana poslijepodne i navečer može doći do jačeg razvoja oblaka uz pljuskove i grmljavinu. Na moru će biti pretežno sunčano uz slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura će poslijepodne iznositi od 27 stupnjeva u Gorskom kotaru do 33 stupnja na moru.

U Dalmaciji će vrijeme biti pretežno sunčano i vruće uz slabo do umjereno jugo. Temperatura će se kretati od 32 do 35 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSLALI PISMO Međunarodni diplomati pozvali vlasti grada Mostara da uklone ustaše iz naziva ulica: "Trebalo bi biti nepojmljivo..."

Pročitajte i ovo Pedro Sanchez i Jens Stoltenberg, NATO samit u Madridu Stigao i Milanović sa suprugom Glavni tajnik NATO-a uoči sastanka u Madridu. "Dogovorit ćemo novi strateški nacrt"

Temperatura mora je posvuda 25 do 27 stupnjeva. Nemojte zanemariti da i UV indeks ima vrlo visoke ljetne vrijednosti, istaknuo je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Sljedećih dana u unutrašnjosti vrijeme će biti pretežno sunčano i vruće i to najviše u petak. Lokalno, uz jači razvoj oblaka, može biti pljuskova i grmljavine.

Na Jadranu će tijekom narednih dana biti pretežno sunčano i vruće, na sjevernom dijelu uz malu mogućnost za poneki pljusak. U petak će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a u subotu će zapuhati umjerena, ponegdje i jaka bura i sjeverozapadnjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene