Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraća se kiša

Očekuje nas nova promjena vremena, no i ona će biti kratka vijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proteklih nekoliko dana vedro vrijeme donijelo je temperature od 30 stupnjeva, no vraća nam se kiša s grmljavinom.

Vrijeme je sunčano i vruće, ali uz veliku mogućnost novog niza grmljavinskih pljuskova i oluja. Ipak, nevrijeme će biti kratkoga vijeka. Diljem Hrvatske očekuje se uglavnom sunčan dan, a u većini krajeva bit će vruće i sparno. Pokoji pljusak može biti na području Karlovca.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Rijeka Sava u Zagrebu, ilustracija Crveni meteoalarm FOTO/VIDEO Uskoro vrhunac vodenog vala u Zagrebu: "Stiže brže nego što se očekivalo, ali ima i dobra vijest..."

U Slavoniji će puhati slab ili umjeren sjeverozapadnjak, uz najvišu temperaturu od 29 do 32 stupnja. U Istri će pak prema večeri, u unutrašnjosti, te izrazito u Gorskom kotaru i Lici biti povremenih grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak.

I na jugu većinom sunčano i vruće, a pljuskova tek rijetko može biti u zaleđu. Uz umjeren maestral temperatura će se popeti do najviše 33 stupnja. More će zato i dalje biti toplo te na raspolaganju kao osvježenje brojnim kupačima. Temperature mora dosezat će visokih 27 stupnjeva.

UV indeks bit će vrlo visok diljem Hrvatske, osim u nekim kopnenim krajevima u kojima će biti manje naoblake. Nakon kratkotrajnih kiša i nevremena, a ponegdje i jačih olujnih ili grmljavinskih nevremena s puno kiše, već u subotu bit će uglavnom sunčano, ali malo manje vruće.

Na jadranu će biti grmljavinskih pljuskova najprije na sjevernom dijelu, ponegdje i izraženijih. Zatim se nevrijeme seli na južni Jadran, a za vikend se vraća stabilno i vedro vrijeme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene