Proteklih nekoliko dana vedro vrijeme donijelo je temperature od 30 stupnjeva, no vraća nam se kiša s grmljavinom.

Galerija


Vrijeme je sunčano i vruće, ali uz veliku mogućnost novog niza grmljavinskih pljuskova i oluja. Ipak, nevrijeme će biti kratkoga vijeka. Diljem Hrvatske očekuje se uglavnom sunčan dan, a u većini krajeva bit će vruće i sparno. Pokoji pljusak može biti na području Karlovca.

Vezani članci Prevrnula se prikolica na autocesti A1 01 Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate Snijeg u Zagrebu, ilustracija - 4 Još jedan udar zime: Grmljavinski pljuskovi, snijeg, olujni vjetar... Doznajte kad se očekuje smirivanje vremena

U Slavoniji će puhati slab ili umjeren sjeverozapadnjak, uz najvišu temperaturu od 29 do 32 stupnja. U Istri će pak prema večeri, u unutrašnjosti, te izrazito u Gorskom kotaru i Lici biti povremenih grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak.

I na jugu većinom sunčano i vruće, a pljuskova tek rijetko može biti u zaleđu. Uz umjeren maestral temperatura će se popeti do najviše 33 stupnja. More će zato i dalje biti toplo te na raspolaganju kao osvježenje brojnim kupačima. Temperature mora dosezat će visokih 27 stupnjeva.

UV indeks bit će vrlo visok diljem Hrvatske, osim u nekim kopnenim krajevima u kojima će biti manje naoblake. Nakon kratkotrajnih kiša i nevremena, a ponegdje i jačih olujnih ili grmljavinskih nevremena s puno kiše, već u subotu bit će uglavnom sunčano, ali malo manje vruće.

Na jadranu će biti grmljavinskih pljuskova najprije na sjevernom dijelu, ponegdje i izraženijih. Zatim se nevrijeme seli na južni Jadran, a za vikend se vraća stabilno i vedro vrijeme.