Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglas

U 21 hrvatskom gradu više od 2500 učenika usvojilo znanja u kampanji projekta „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“

PR
PR Foto: PR
Edukativnim događanjem u sportskoj dvorani Osnovne škole Dobriša Cesarić u Požegi završena je kampanja „Usvojimo znanja da šteta bude manja“, koja je u proteklih mjesec dana, uz podršku predstavnika jedinica lokalne samouprave, obuhvatila 21 hrvatski grad.

Od Zagreba do Požege kroz edukaciju je prošlo više od 2500 učenika iz preko 60 osnovnih i srednjih škola koji su se, zajedno sa studentima, nastavnicima i građanima, upoznali s edukacijskim modelima potresa, poplave i erozije, kao i prijetnjama i neočekivanim situacijama. Istovremeno su dobili informacije kako i sami mogu doprinijeti smanjenju rizika od katastrofa.

PR PR (Foto: PR)

PR PR (Foto: PR)

U Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Splitu, ali i u manjim gradovima poput Gospića, Karlovca, Krapine, Pazina i Zaprešića predstavljena je oprema operativnih snaga sustava civilne zaštite, a učenici su imali priliku saznati kako funkcioniraju Državna intervencijska postrojba civilne zaštite, vatrogasne postrojbe, gradska društva Crvenog križa, Hitna medicinska pomoć i Hrvatska gorska služba spašavanja. U 4 grada učenici su također imali priliku po prvi puta isprobati simulator potresa te se pripremiti za reagiranje u slučaju potresa.

PR PR (Foto: PR)

Učenici su vrlo aktivno sudjelovali u prezentacijama, pokazujući zavidnu razinu znanja o preventivnim mjerama, kao i visoku motiviranost za učenje o smanjenju rizika od katastrofa.
Svi sudionici su dobili korisne edukacijske materijale uz pomoć kojih se mogu dodatno informirati o ovaj važnoj životnoj temi.

PR PR (Foto: PR)

PR PR (Foto: PR)

Kampanja „Usvojimo znanja da šteta bude manja“ dio je projekta "Na putu smanjenja rizika od katastrofa", sufinanciranog sredstvima Europskih fondova, a provodi ga Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova RH, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, unutar Operativnog programa konkurentnost i kohezija.

PR PR (Foto: PR)

PR PR (Foto: PR)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene