Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako se osjećate na današnji dan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni čelnici Ivo Josipović i Jadranka Kosor potpisali su danas u Bruxellesu Ugovor o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15 SATI.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Slika nije dostupna Tema dana Kako očekujete da će se riješiti spor sa Slovenijom?

Hrvatska će punopravna članica postati 1. srpnja 2013., a u međuvremenu će imati status promatrača, a umjesto kandidatskog statusa dobit će status pristupajuće zemlje Unije.

I hrvatski predsjednik i premijerka rekli su da svjedočimo jednom povijesnom činu. 'Hrvatska se danas vraća kući, vraća se u zajednicu europskih naroda. Pristupanje EU je kruna međunarodne afirmacije', rekla je Kosor. 'Danas Hrvatska dio svoje suverenosti predaje Europi. Bez ustrajnosti ne bismo bili tako uspješni, baš kao ni bez snažne, pojedinačne potpore nekih zemalja članica. Hrvatska danas ulazi u Europu, no još je važnije da je Europa ušla u Hrvatsku', rekao je Josipović.

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy rekao je da je ovo povijesna šansa koja će nam donijeti ekonomski prosperitet te da ćemo moći sudjelovati u donošenju odluka koje će utjecati na Europu i čitav svijet.

Premijerka je u svom govoru istaknula da joj je srce puno radosti. Kako se vi osjećate na današnji dan?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene