Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ideeeeeeeš!

VIDEO Što bi se dogodilo da Mjesec postane ogromna disco kugla?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesec je Zemljin prirodni satelit i zanimljivo nebesko tijelo samo po sebi, po kojem je hodao i čovjek. Ipak, kako bi to izgledalo da izbacimo zakone fizike iz jednadžbe, otisnemo se u svijet mašte i zamislimo Mjesec kao Zemljinu osobnu disco kuglu?

Kad bi se Mjesec pretvorio u disco kuglu s 3.012 staklastih pločica debelih 10 kilometara i širine između 100 i 150 kilometara, s udaljenosti na kojoj se nalazi zapravo se ne bi dogodilo baš ništa spektakularno. Mjesec reflektira zrake sunca difuzno, a dico kugla veličine Mjeseca sunčeve zrake reflektirala bi spekularno. To znači da bismo jedva primijetili takav Mjesec na noćnom nebu, čak i ako bismo pažljivo promatrali.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojačana aktivnost VIDEO 'Pjegica' milijun puta jača od nuklearnog oružja na Zemlji! Slika nije dostupna Važno otkriće Otkriven led na planetu na kojem je temperatura 430 stupnjeva

VIDEO Nesvakidašnji prizor ili ostvarenje biblijskog proročanstva?

Iako je teško zamisliti već samo to da se Mjesec odsjednom pretvori u disco kuglu, podignimo uloge i pustimo mašti na volju, a razum bacimo kroz prozor na trenutak uz pomoć Nicka i njegove vizualizacije s YouTube kanala Yeti Dynamics.

Mjesec je dico kugla. Ne nalazi se u orbiti na udaljenosti od 384.000 kilometara, već na samo 450 kilometara udaljenosti, istoj visini kao i Međunarodna svemirska postaja. Iako inače ne rotira oko sebe, sada rotira. Gravitacijske sile sa Zemlje ne utječu na njega. Fizika je zažmirila na oba oka.

Što bismo vidjeli, najbolje je da pogledate u priloženom videu. Ostat ćete bez teksta, a ima i bonus.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene