Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više tviteraša!

Twitter ima više od 50 tisuća korisnika u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj ima 51.968 korisnika Twittera, od čega su 14.743 aktivni privatni profili

Nakon dugo nagađanja o broju korisnika Twittera u Hrvatskoj, u rujnu 2011. godine agencija Drap objavila je prve službene rezultate o broju ukupnih i aktivnih korisnika ove društvene mreže u našoj zemlji – tada smo saznali da je broj korisnika Twittera u Hrvatskoj 19.050, dok je njih 7.100 aktivno, a najveći broj pratitelja imao je ‘Div sa Šalate’ Ivo Karlović.

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

S obzirom da je globalni broj korisnika Twittera od tada uvelike porastao, kao i popularnost ove mreže u svakodnevnoj komunikaciji, jasno je da se ta brojka povećala i u Hrvatskoj, a jučer smo, ponovno zahvaljujući Drapu, saznali točan broj korisnika Twittera u Hrvatskoj u 2013. godini.

Znate li koliko Hrvata koristi Twitter i Facebook?

Tako danas Twitter ima skoro 52 tisuće korisnika u Hrvatskoj (51.968), što je veliki povećanje u odnosu na rujan 2011. godine, a 25 posto profila na Twitteru u našoj zemlji su poslovni računi. Od ukupnog broja korisnika njih 28 posto, odnosno 14.743 su aktivni privatni korisnici, dok je broj aktivnih poslovnih korisnika 4.300. Kao i u prošlom istraživanju Drapa, najefikasniji hrvatski Twitteraš i dalje je Ivo Karlović kojeg prati više od 48 tisuća korisnika i koji je do sada objavio 1.648 tvitova.

Osim informacija o ukupnom broju (aktivnih) korisnika Twittera, Drap je u objavio i neke zanimljive statistike vezane uz ovu društvenu mrežu i njeno korištenje u Hrvatskoj pa tako u ovoj kompaniji kažu da, kada bi tvitosfera bila grad, ona bi bila deseti najveći grad u Hrvatskoj.

Twitter je u Hrvatskoj prisutan još od listopada 2006. godine – u narednih pet godina prosječno je otvarano 17 novih profila dnevno, dok je od listopada 2011. do danas prosječno otvarano 41 novih profila dnevno što predstavlja povećanje od 141 posto.

Vlada pozvala građane na prvo Twitter druženje!

Najveći porast u otvaranju profila zabilježen je 20. travnja 2009. godine nakon započetih studentskih prosvjeda na FFZG-u kada ih je otvoreno 479, dan s najviše tvitova bio je početkom ove godine nakon eksplozije u Podsusedu kada su hrvatski korisnici ove društvene mreže objavili više od 30 tisuća tvitova, a prosječni korisnik Twittera u Hrvatskoj ima 570 tvitova.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene