Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodali se Zuckerbergu

Strah u Oculusu: Kupio ih Facebook pa sad dobivaju prijetnje smrću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su iz Oculusa očekivali kritike, čini se da se situacija otela kontroli te čak i rodbina zaposlenika dobiva prijeteće telefonske pozive

Nakon što je Facebook potrošio 19 milijardi dolara za WhatsApp, ova je kompanija prošlog tjedna objavila još jednu akviziciju te su za 2 milijarde dolara preuzeli Oculus VR, kompaniju poznatu po svojim naočalama za virtualnu stvarnost. Oculusove naočale i dalje su u fazi prototipa, a kompanija je novac za njihov razvoj skupila putem Kickstartera, odnosno kasnijih ulaganja, no sada je ona u potpunom vlasništvu Marka Zuckerberga koji vjeruje da je upravo virtualna stvarnost sljedeća velika platforma koja će zamijeniti mobilne telefone i tablete.

Pročitajte i ovo Nove prijetnje Plenkoviću premijeru prijete preko frizera Plenković o novim prijetnjama: "Ma ništa to, pa to se non-stop događa" Novac Bivši poslovni partneri Oteli ga, zatočili i prijetili: Zadranin im u strahu za život prepisao nekretninu

Nova akvizicija: Facebook je dao dvije milijarde dolara za OVO!

Iako je ekipa u Facebooku i Oculusu zadovoljna sa sklopljenim poslom, brojni su raniji fanovi Oculusa (ponajviše oni koji su ulagali u njihov projekt na Kickstarteru) iznimno nezadovoljni i razočarani te su poručili šefu ove kompanije Palmeru Luckeyu da ih je prevario i prodao se Facebooku. Potpredsjednik Oculusa Nate Michell u intervjuu nakon akvizicije priznao je kako su očekivali neke negativne komentare, no iznenadila ga je količina kritika od cijele zajednice jer je očekivao da će, osim uskog kruga lojalnih fanova koji su ih podržavali još od najave projekta na Kickstarteru, većina komentara ipak biti pozitivna.

Na GameSpotu kažu kako se, nedugo nakon Michella, oglasio i osnivač kompanije Palmer Luckey koji je rekao kako se situacija otela kontroli jer su zaposlenici Oculusa nakon Facebookove akvizicije počeli primati prijetnje smrću. I Luckey je priznao kako je očekivao negativne komentare ljudi, ali je iznenađen 'tolikim brojem prijetnji smrću i uznemirujućim pozivima koje primaju čak i na članovi obitelji zaposlenika'.

Jesu li nam ovi IZUMI OLAKŠALI život?!

Dodao je kako će se Oculus s vremenom dokazati djelima, a ne riječima, no ovo što se trenutno događa u potpunosti je neopravdano i utječe i na ljude koji nemaju nikakve veze s Oculusom. Za očekivati je da će se s vremenom cijela situacija ipak smiriti, a Mitchell vjeruje kako će zaposlenici Oculusa morati educirati ljude i objasniti im zašto ovaj posao ima smisla i zašto je to u biti dobra stvar za kompaniju – na tome već radi Luckey koji s korisnicima komunicira na Redditu i objašnjava im sve pozitivne strane akvizicije.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene