Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Obožavat ćete iPhone 6'

S novim telefonima Apple će oboriti SVE prodajne rekorde!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple sada u ponudi ima četiri modela iPhonea – od 4 inčnog iPhonea 5C s 4 inčnim ekranom koji će u SAD-u biti besplatan uz potpisivanje ugovora pa do 5,5 inčnog phableta

Nedavno su se u javnosti pojavile informacije iz jednog Appleovog dokumenta u kojem su u ovoj kompaniji izrazili zabrinutost zbog toga što su na tržištu sve popularniji pametni telefoni s velikim ekranima te jeftini Androidi i to su označili kao najveću prijetnju prodaji iPhonea. Također, i mnogi su analitičari već nekoliko godina upozoravali kako bi ova kompanija što prije trebala predstaviti veliki iPhone jer korisnici sve više kupuju Androide s ekranima dijagonale 5 inča i većima, dok je Apple i dalje 'zapeo' na četiri inča.

S novim modelima iPhonea 6, Apple je riješio taj najveći problem te se očekuje da će u posljednjim ovogodišnjem kvartalu Cookova kompanija oboriti sve prodajne rekordne na tržištu pametnih telefona – Apple je od svojih dobavljača komponenata već naručio najveći broj iPhonea te su uvjereni da će do kraja godine ostvariti rekordan profit.

Apple predstavio dva iPhonea 6 i Apple Watch

Novinar Business Insidera koji je testirao nove modele iPhonea napisao je kako će korisnici obožavati nove modele iPhonea jer donose još bolji i snažniji hardver i provjerenu kvalitetu u još većim kućištima. On smatra da će za njega najveći problem biti za koji se model novog iPhonea odlučiti – većina korisnika odlučit će se za model 6 s 4,7 inčnim ekranom, no možemo očekivati i veliku navalu za modelom Plus koji ima 5,5 inčni ekran.

Tržište phableta, odnosno hibrida između pametnih telefona i tableta koje je prije četiri godine pokrenuo Samsung sa svojim modelom Galaxy Note sve je popularnije te sve veći broj korisnika želi takav veliki uređaj koji će im zamijeniti i telefon i tablet. Bit će zanimljivo pratiti kolika će biti prodaja Appleovog phableta, ali i kako će se to odraziti na prodaju iPada mini jer će dijelu korisnika iPhone 6 Plus zamijeniti manji Appleov tablet pa se očekuje smanjena prodaja ovog uređaja. To neće biti prvi put da Apple s novim proizvodima konkurira svojim dosadašnjim uređajima – npr. predstavljanje iPhonea značilo je početak kraja za njihov glazbeni player iPod.

Pogledajte što konkurencija sprema Appleu!

S obzirom da će i dosadašnji modeli Appleovih telefona ostati u prodaji te će biti jeftiniji, ova će kompanija u budućnosti na tržištu konkurirati s čak četiri modela iPhonea – u ponudi će ostati iPhone 5C koji će sada biti cjenovno još pristupačniji, iPhone 5S i dalje je fantastičan telefon koji će također pojeftiniti, a privući će korisnike kojima je iPhone 6 prevelik, dok će dvije šestice, osim desetaka milijuna dosadašnjih korisnika, privući i veliki broj novih korisnika.

Više informacija pročitajte na portalu Zimo.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene