Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već sljedeći tjedan

Pogledajte što konkurencija sprema Appleu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se ovih dana najviše piše o novim modelima iPhonea, niti Appleova konkurencija ne miruje te će Sony i Samsung već sljedeći tjedan predstaviti nove top modele pametnih telefona

Iz Applea su napokon službeno potvrdili ono što je poznato već dugo vremena – 9. rujna održat će konferenciju na kojoj će predstaviti dva iPhonea te, ako je vjerovati posljednjim informacijama, i pametni sat iWatch. Usprkos tome što je najveća medijska pozornost u posljednjih mjesec dana usmjerena prema Appleu i nagađanju oko uređaja koje će predstaviti, niti konkurencija ne spava te neke od najvećih mobilnih kompanija svoje nove pametne telefone i phablete namjeravaju predstaviti već sljedeći tjedan na IFA sajmu u Berlinu.

Na ovom sajmu Samsung je do sada predstavio sve modele najpopularnijeg phableta na svijetu – modela Galaxy Note, a isto se očekuje i ove godine kada će južnokorejska kompanija predstaviti Galaxy Note 4. Ovaj je mobilni uređaj iznimno bitan za Samsung s obzirom da prodaja Galaxyja S5 ne ide onako dobro kako su planirali, a ova će kompanija sada dobiti najopasniju konkurenciju na tržištu phableta u Appleu koji će predstaviti phablet s 5,5 inčnim ekranom.

Stiže Samsungova VELIKA 'mobilna zvijer'

Galaxy Note 3 ima ekran dijagonale 5,7 inča pa će isti ili malo veći ekran (5,9 inča) imati i njegov nasljednik, uz rezoluciju od čak 2560 x 1440 piksela. Trebao bi raditi na snažnom četverojezgrenom 2.5GHz Snapdragon procesoru, odnosno osmojezgrenom Exynos procesoru (ovisno o tržištu), imat će 3ili 4GB RAM-a, 32GB memorije za pohranu podataka proširivih memorijskim karticama kapaciteta do 128GB i kameru rezolucije 16MP. S prednje strane bit će 3,68MP kamera koja bi kvalitetom trebala zadovoljiti ljubitelje selfija, a telefon će raditi na novoj verziji Googleovog Androida.

Na The Vergeu kažu kako će svoje nove mobilne uređaje na ovom će sajmu predstaviti i Sony koji je jučer objavio teaser video koji ne otkriva previše, osim da od ove kompanije možemo očekivati jedan tablet i dva smartphonea. Ljubitelji Sonyja s nestrpljenjem iščekuju novi model iz Xperia Z serije te bi sredinom sljedećeg tjedna ova kompanija trebala predstaviti model Xperia Z3 te nasljednika Z1 Compact smartphonea. Iako službenih informacija o modelu Z3 nema, glasine kažu da će ovaj telefon imati Full HD ekran dijagonale najmanje 5,2 inča (možda i veći), imat će 3GB RAM-a, a radit će četverojezgrenom na 2,5GHz Snapdragon procesoru.

Kao i prethodni modeli, Z3 trebao bi biti vodootporan i otporan na prašinu te će ga pokretati posljednja verzija Androida. Sve službene informacije o ovim modelima saznat ćemo tijekom sljedećeg tjedna, a svi korisnici koji uskoro namjeravaju kupiti novi top model smartphonea imat će veliki izbor – novu Xperiju, Galaxy Note 4 ili jedan od novih iPhonea, odnosno neki od malo starijih, ali i dalje odličnih telefona poput Galaxyja S5, HTC-ovog Onea i drugih.  

Više informacija pročitajte na portalu Zimo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene