Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HTC First

Pojavile se prve fotografije Facebookovog telefona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HTC i Facebook predstavit će telefon koji bi korisnike trebao osvojiti niskom cijenom i verzijom Androida koja će biti prilagođena Zuckerbergovoj mreži

Nakon što su se posljednjih dana pojavile brojne glasine oko telefona kojeg pripremaju HTC i Facebook, jučer su se na internetu pojavile i prve fotografije ovog pametnog telefona koji će biti namijenjen korisnicima Zuckerbergove društvene mreže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HTC First 'Šokantno loša prodaja': Veliki debakl Facebookovog telefona! Slika nije dostupna Dugoočekivana strategija Zuckerberg otima Appleu inženjere - Evo što planira s njima!

Prva je fotografija objavljena na @evleaks profilu na Twitteru (nakon toga i na stranici 9to5google) na kojem su tijekom posljednjih mjeseci objavljene fotografije brojnih modela pametnih telefona (među inima i HTC-ona telefona One i novih BlackBerry modela) prije njihova predstavljanja tako da bi ova slika zaista mogla prikazivati telefon na kojem zajedno rade HTC i Facebook.

Zuckerberg sljedeći tjedan predstavlja Facebook telefon!?

Na Business Insideru kažu da će se ovaj telefon prodavati kao HTC First i korisnicima bi trebao biti zanimljiv zbog dvije stvari – Facebookove verzije Androida i prihvatljive cijene. Naime, ovaj telefon neće imati napredan hardver (očekuje se ekran dijagonale 4,3 inča i dvojezgreni procesor) s kojim će moći konkurirati top telefonima poput iPhonea i Galaxyja S4, no zato bi trebao biti jeftin te bi njegova mala cijena mogla privući veliki broj korisnika.

HTC First bit će prvi pametni telefon koji će se isporučivati s Facebookovom verzijom Androida nazvanom Facebook Home – očekuje se da će to biti slična verzija Androida kakva se i sada isporučuje na pametnim telefonima, no imat će posebnu aplikaciju koja će omogućiti puno veću integraciju s Facebookom.

Je li Facebookov smartphone kraj ere tradicionalnih smartphonea?

Pokretanjem te aplikacije informacije s Facebooka trebale bi se prikazivati na početnom ekranu telefona na kojem bi se tako pojavljivale poruke s ove mreže, statusi prijatelja, nove fotografije, a možda čak i reklame što bi Facebooku donijelo još jedan izvor zarade.

Jedna od glasina kaže i da će Facebook Home biti aplikacija koja će se moći skinuti s Googleove online trgovine Play i instalirati na telefone koji rade na Androidu tako da bi pokretanjem te aplikacije svi pametni telefoni koji rade na Androidu mogli postati 'Facebook telefoni'.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene