Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Počela je izgradnja novog administrativnog središta Južne Koreje u kojem će biti smještena većina ministarstva i vladinih agencija.


Do 2015. bi trebao biti izgrađen spektakularni Hi-Tech grad čime se želi rasteretiti glavni grad Seul i pravilnije rasporediti nacionalni razvoj, a procjenjuje se da će njegova izgradnja koštati gotovo 20 milijardi dolara.

Vezani članci Koronavirus u Njemačkoj Na planetu više od 72 milijuna zaraženih, Njemačka ima veći dnevni broj novih slučajeva od druge najmnogoljudnije zemlje Koronavirus u Južnoj Koreji, ilustracija Izbjegavali lockdown, a sada je i on opcija: Došao im treći val epidemije, dnevni rast novih slučajeva veći nego u ožujku

Sve se gradi u sklopu grada Sejonga koji se nalazi 120 kilometara južno od Seula, a on će tako postati administrativno središte u kojem će se objediniti gotovo sva ministarstva i državni uredi koji su sada raspoređeni u Seulu i oko njega.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.