Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad budućnosti

Pogledajte kako će izgledati ovaj Hi-Tech grad!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počela je izgradnja novog administrativnog središta Južne Koreje u kojem će biti smještena većina ministarstva i vladinih agencija.

Do 2015. bi trebao biti izgrađen spektakularni Hi-Tech grad čime se želi rasteretiti glavni grad Seul i pravilnije rasporediti nacionalni razvoj, a procjenjuje se da će njegova izgradnja koštati gotovo 20 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Kim Jin-pyo na Dolcu - 2 Dočekali ga Plenković i Jandroković Šou na Dolcu: Visoki gost iz Koreje nabio šiltericu na glavu pa limune pokušao platiti karticom

Sve se gradi u sklopu grada Sejonga koji se nalazi 120 kilometara južno od Seula, a on će tako postati administrativno središte u kojem će se objediniti gotovo sva ministarstva i državni uredi koji su sada raspoređeni u Seulu i oko njega.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene