Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najnovija bespilotna izraelska letjelica dolazi u obliku leptira.


Špijunska letjelica teži samo 20 grama i najmanja je te vrste do sada, a dizajnirana je za prikupljanje podataka unutar prostorija, poput aerodroma, željezničkih postaja ili poslovnih zgrada, a ne isključuju ni šume. Letjelica u sebi ima memorijsku karticu, može fotografirati u boji te može letjeti vertikalno poput helikoptera. Upravljanje letjelicom vrši se pomoću posebnog šljema.

Vezani članci Doze Pfizerovog cjepiva, ilustracija Izrael šalje neiskorištene doze cjepiva Palestincima i drugim zemljama: "Primili smo brojne molbe, ali..." Koronavirus u Izraelu, ilustracija Procijepili gotovo pola stanovništva pa značajno ublažili mjere: "Prva smo zemlja na svijetu koja se vraća u život!"

>> Iran gradi kopiju američke bespilotne letjelice

'Leptir' mahne 14 puta krilima u sekundi i zapravo liči na prevelikog moljca. Koliko dobro tehnologija imitira prirodu pokazalo je testiranje kada su ptice i muhe letjele za letjelicom u jatu, piše RT.  Izraelska zračna industrija, koja je proizvela ovu letjelicu, nada se da će im to pomoći u kopnenim borbama.

Njezinu upotrebu zamislili su tako da je vojnik izvadi iz džepa i pošalje iza neprijateljskih linija. Nakon toga preko posebne kacige prati i vidi sve što vidi i letjelica. Očekuje se da će se letjelica dorađivati još dvije godine kada će ući u upotrebu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.