Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri desetljeća nakon što su astronauti sletjeli na Mjesec i postavili američke zastave, znanstvenici su se zapitali vijore li se one još uvijek na istom mjestu?


Napokon je NASA objavila fotografije koje dokazuju da su zastave još uvijek na Mjesecu, piše Daily Mail. Znanstvenici su na temelju novih fotografija zaključili da je svih šest postavljenih zastava točno na svojem mjestu.

Vezani članci Američka policija, ilustracija Tragedija u SAD-u: Ubijen šestogodišnjak kojeg je majka vozila u školu Ne ljubite svoje kokoši, upozoravaju američke zdravstvene vlastiv Nekima se zaista sve mora nacrtati, zdravstvene vlasti poslale apel: ''Ne ljubite kokoši!''

Tijekom svih šest slijetanja američkih astronauta na Mjesec, postavljena je po jedna zastava, kao simbol nacionalnog dostignuća i razvoja na polju znanosti.

Prvo slijetanje na Mjesec dogodilo se 20. lipnja 1969. godine, kada je Apollo 11 povijesno sletio na taj planet, te kada je Neil Armstrong izjavio uživo u televizijsko javljanje kako se radi o 'malenom koraku za čovjeka, a velikom za čovječanstvo'.

>> Novi jak razlog zbog kojeg bi se trebali kloniti Mjeseca!

Zadnja misija Apolla 17 bila je u 14. studenog 1972. godine. Znanstvenici se sada koriste fotografijama nastalim zahvaljujući NASA-inim lunarnim kamerama. Zaključili su da zastavice bacaju sjenu koja idem putanjom istom kao i Mjesec koji se preselio u normalnu orbitu, te tako dokazale da još uvijek stoje na svojim polovima.

'S novim fotografijama možemo zaključiti da američke zastave još uvijek stoje na svojem mjestu i bacaju sjenu na sve strane', rekao je Mark Robinson, istraživač lunarnog satelitskog programa.

Dodao je kako ga je začudila činjenica da su zastave preživjele oštro ultraljubičasto svjetlo i visoke temperature Mjeseca.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.