Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zahvaljujući Facebooku jedan je Amerikanac nakon 21 godine napokon pronašao sina i ponovno se zbližio s bivšom ženom.


Facebook je do sada povezao mnoge 'stare' prijatelje i obitelji, mnogi su se parovi upoznali putem ove društvene mreže, a prema informacijama koje su objavili na Mashableu, upravo je Facebook zaslužan za povezivanje jednog Amerikanca sa svojim sinom kojeg nije vidio čak 21 godinu.

Vezani članci Elder - 1 Sjećate li se Eldera, bebe koja se ranije rodila zbog potresa? Sedmeročlana obitelj i dalje živi u kontejneru: "Bitno da nam je on preživio, za kuću ćemo lako" Dubravka Nemarnik - 1 Kako bi zaštitili djecu od seksualnog zlostavljanja trebamo stroži zakon: ''Loše je i da se osoba, koja je kazneno gonjena, nakon nekog vremena briše iz registra''

Američki pilot Don Gibson krajem 80-ih živio je u Velikoj Britaniji gdje je upoznao djevojku Chrissie s kojom se oženio te su ubrzo dobili sina Craiga. Oni su 1990. krenuli na put u SAD, no došlo je do problema pri povratku u Veliku Britaniju – Chrissie i Craig su se vratili, no zbog naredbe zapovjednika (putovali su s vojskom) Don se nije mogao vratiti, već je ostao u SAD-u.

'Najbolje Facebookove priče': Evo kako je mijenjao živote svojih korisnika

Njegova žena nije mu se pridružila jer je imala dvoje djece iz prvog braka koje nije htjela ostaviti u Velikoj Britaniji, no ostali su u kontaktu putem telefona i pisama. Don je uskoro upao u financijske probleme zbog kojih nije mogao doći u Veliku Britaniju – s vremenom su se Don i Chrissie preselili u nove gradove te su izgubili kontakt.

S obzirom da onda nije bilo Facebooka, maila i Skypea, nisu se mogli ponovno povezati tako da je Chrissie s vremenom zatražila razvod i ponovno se udala, a Donov sin Craig tako je odrastao bez oca te ga je od svoje dvanaeste godine počeo tražiti na internetu, MySpaceu i Facebooku. Tijekom godina poslao je 150 poruka ljudima na Facebooku koji se prezivaju Gibson i koji su živjeli u Teksasu (Don se za to vrijeme iz Teksasa preselio u Oregon, što Craig nije znao), no nije pronašao oca.

Don je za to vrijeme kontaktirao Scotland Yard te je unajmio privatnog detektiva i agencije za pronalaženje ljudi putem interneta, ali također nije mogao doći do bivše žene i sina. Nakon što je na TV-u pogledao emisiju o obiteljima koje su se ponovno ujedinile zahvaljujući Facebooku, odlučio je otvoriti svoj profil te je na ovoj društvenoj mreži brzo pronašao sina kojeg nije vidio dvadeset godina te mu je Facebook riješio problem koji nisu mogli riješiti niti Scotland Yard niti privatni detektivi.

Zatražila rastavu jer suprug nije promijenio status u 'oženjen'

No, to nije sve – osim što se napokon povezao sa sinom, Don se ponovno zbližio i s Chrissie (koja se u međuvremenu razvela) i sada se planira preseliti u Englesku kako bi bio blizu svog sina, a on i Chrissie čak razmišljaju o novom vjenčanju.

Novinarima Mirrora Don je rekao kako zahvaljujući modernoj tehnologiji njih troje ponovno mogu biti obitelj i dodao: 'Ovo je naša bajka'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.