Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasila ga tehnologija

Nakon 20 godina progovorio uz pomoć iPada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog težeg oštećenja mozga i paralize dvadeset je godina s okolinom pokušavao komunicirati gestikulacijom, no sada mu se život stubokom promijenio. Zbog iPada.

Kevin Beverley (55) iz Barnsleyja na sjeveru Engleske prije 20 godina je uslijed okrutnog premlaćivanja zadobio teže oštećenje mozga i paralizu desne strane tijela, zbog čega sve do nedavno gotovo da i nije bio u stanju komunicirati s okolinom. To je uspijevao tek gestikulacijom i slabo artikuliranim zvukovima. No, život mu se sada promijenio i to zahvaljujući iPadu.

Pročitajte i ovo Angel Lynn Angel Lynn Žrtva otmice ostala je paralizirana, a nakon tri godine izgovorila je prvu riječ: Majka otkrila što joj je rekla Crv u mozgu Šokirani znanstvenici Ženi u mozgu pronašli živog crva! Markotić otkrila je li to moguće i u Hrvatskoj: "Ova vrsta ne, ali..."

>> Izumila prethodnika čitača e-knjiga prije više od 60 godina!

Popularni tablet je prvi put u ruke dobio u lokalnom centru za osobe s invaliditetom. Uz pomoć tipkovnice koja na iPadu funkcionira putem dodira, zaposlenicima je dao do znanja što mu se sviđa, a što ne te ih je uspio zamoliti za šalicu čaja. Na kraju prvoga dana korištenja iPada napisao je: 'Tako je dobro što ponovno mogu govoriti'.

Kako bi poboljšao koordinaciju pokreta ruku i očiju, zaigrao je i neke od igrica, a glasnogovornik centra za osobe s invaliditetom Kevinov je napredak ocijenio nevjerojatnim. 'Prvi put u posljednjih 20 godina uspio je ostvariti učinkovitu komunikaciju s ljudima', rekao je glasnogovornik za Daily Mirror..

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene