Zbog težeg oštećenja mozga i paralize dvadeset je godina s okolinom pokušavao komunicirati gestikulacijom, no sada mu se život stubokom promijenio. Zbog iPada.


Kevin Beverley (55) iz Barnsleyja na sjeveru Engleske prije 20 godina je uslijed okrutnog premlaćivanja zadobio teže oštećenje mozga i paralizu desne strane tijela, zbog čega sve do nedavno gotovo da i nije bio u stanju komunicirati s okolinom. To je uspijevao tek gestikulacijom i slabo artikuliranim zvukovima. No, život mu se sada promijenio i to zahvaljujući iPadu.

>> Izumila prethodnika čitača e-knjiga prije više od 60 godina!

Vezani članci Ilustracija (Foto: Gettyimages) 23-godišnjak bez ruku stopalom zavitlao bodež prema ocu i teško ga ranio, a sve jer ga je gurnuo usisavačem Mozak (Dnevnik.hr) Stres utječe na poteškoće s pamćenjem i smanjuje moždani volumen

Popularni tablet je prvi put u ruke dobio u lokalnom centru za osobe s invaliditetom. Uz pomoć tipkovnice koja na iPadu funkcionira putem dodira, zaposlenicima je dao do znanja što mu se sviđa, a što ne te ih je uspio zamoliti za šalicu čaja. Na kraju prvoga dana korištenja iPada napisao je: 'Tako je dobro što ponovno mogu govoriti'.

Kako bi poboljšao koordinaciju pokreta ruku i očiju, zaigrao je i neke od igrica, a glasnogovornik centra za osobe s invaliditetom Kevinov je napredak ocijenio nevjerojatnim. 'Prvi put u posljednjih 20 godina uspio je ostvariti učinkovitu komunikaciju s ljudima', rekao je glasnogovornik za Daily Mirror..

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook