Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Minus od 492 milijuna dolara

Microsoft zabilježio prvi kvartalni gubitak u povijesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gubitak je zabilježen zbog otpisivanja 6,2 milijarde dolara vrijednosti kompanije Aquantive koji su preuzeli još 2007. godine

Microsoft je objavio financijske rezultate za drugo ovogodišnje tromjesečje te je ova kompanija u tom razdoblju prvi puta u povijesti zabilježila financijski gubitak. Na BBC-u kažu kako Microsoft od izlaska na burzu 1986. nije zabilježio financijski minus, dok je u prošlom kvartalu prvi puta zabilježen gubitak i to u iznosu od 492 milijuna dolara – za usporedbu, u istom razdoblju prije godinu dana Microsoft je ostvario profit od 5,9 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mjesto prepustio Ballmeru Bill Gates nije više vlasnik najvećeg udjela dionica Microsofta Slika nije dostupna Gates predvodi kolonu Ovo su najbogatiji tehnološki milijarderi!

Ipak, ovaj gubitak nije rezultat nekih neočekivanih problema u poslovanju nego otpisivanja vrijednosti čak 6,2 milijarde dolara kompanije za online oglašavanje Aquantive koju su preuzeli još prije pet godina. Microsoft može biti zadovoljan s ostalim ostvarenim rezultatima te je prihod u prošla tri mjeseca iznosio 18,06 milijardi dolara, što je porast od četiri posto u odnosu na isti kvartal 2011. godine.

Microsoft u lovu na Apple: Predstavili Windows 8 tablete!

Nakon objavljivanja ovih rezultata, cijena dionice Microsofta porasla je za 1,6 posto, a na BBC-u napominju kako je, ako se isključi otpisivanje vrijednosti Aquantivea, profit ove kompanije u kvartalu između travnja i lipnja nadmašio predviđanja investitora.

To je novinarima Reutersa potvrdio i Brendan Barnicle, analitičar iz Pacific Crest Securitiesa koji je rekao kako je Microsoft usprkos prvom kvartalnom minusu ostvario dobre rezultate, pogotovo s obzirom na trenutno stanje globalne ekonomije i probleme na tržištu osobnih računala.

Microsoft ima velika očekivanja i u budućnosti – 26. listopada ove godine napokon će se na tržištu pojaviti Windows 8 pa u ovoj kompaniji vjeruju da će se povećati prodaja računala i tableta koji rade na ovom operativnom sustavu, što bi trebalo pozitivno utjecati i na njihovu buduću zaradu.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene