Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruko manje narudžbe!

Kriza na vidiku? Apple smanjuje narudžbe komponenata za iPhone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Appleu navodno nisu zadovoljni s potražnjom za novim modelom iPhonea te su za ovaj kvartal smanjili narudžbe komponenata za peticu

Nakon što je Apple prije nekoliko mjeseci predstavio novi model svog pametnog telefona, mnogi su analitičari i ljubitelji kompanije ostali razočarani jer, osim većeg ekrana - koji je i dalje manji u odnosu na konkurenciju, iPhone 5 nije donio nikakve novitete niti inovacije.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Kim Jong Un Problematično izvješće Sjeverna Koreja protiv G7: "Oni su glavni izvor opasnosti za globalni mir"

Evo što može dovesti do uništenja Applea!

Iako se očekuje da će Apple objaviti odlične prodajne rezultate za posljednji prošlogodišnji kvartal (predviđanja analitičara variraju od 47 do 56 milijuna komada), na Business Insideru kažu kako ova kompanija može očekivati velike probleme već u prvom kvartalu 2013. godine.

Novinari s ove stranice napominju da su u posljednje vrijeme više analitičara te novinari Wall Street Journala - koji se pozivaju na anonimne, ali pouzdane izvore bliske kineskim dobavljačima komponenata, objavili kako je zabilježena slabija potražnja za novim modelom iPhonea u odnosu na ono što su u Appleu očekivali te da je Tim Cook odlučio smanjiti količinu narudžbi dijelova za iPhone.

Tako je narudžba ekrana za iPhone 5 za razdoblje od siječnja do ožujka ove godine gotovo prepolovljena u odnosu na prijašnja očekivanja, a smanjene su narudžbe i za druge komponente.

Appleov odgovor Androidu: Stiže jeftiniji iPhone?!

Apple će za dva tjedna objaviti službene rezultate o prodaji iPhonea i zaradi kompanije, a trebali bi objaviti i previđanja za prvi ovogodišnji kvartal pa ćemo onda saznati imaju li u ovoj kompaniji razloga za paniku.

Inače, cijena Appleove dionice u rujnu je dosegla rekordnu razinu, no vrijednost kompanije od tada u konstantnom je padu, a sve je više izvještaja kako njihov iPhone više nije toliko popularan kao ranije te u ovoj kompaniji pokušavaju pronaći načine za novi uzlet na tržištu - glasine kažu da će to pokušati napraviti predstavljanjem nekoliko modela iPhonea te bi jedan od njih trebao biti i (jeftiniji) iPhone mini.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene