Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen za 24 sata

Kriminalac poručio policiji na Facebooku: 'Nikad me nećete uhvatiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je policija objavila njegovu fotografiju na Facebooku Roger Ray Ireland poručio im je kako ga nikad neće uhvatiti, no uhićen je jako brzo

Zbog objava na Facebooku do sada su uhićeni brojni kriminalci – neki su privukli pažnju na sebe kada su objavljivali selfije s oružjem, drugi su se hvalili svojim kriminalnim 'pothvatima', a neki traženi kriminalci uhićeni su nakon što su na najvećoj društvenoj mreži na svijetu provocirali policiju. Tako je poznat slučaj jedne Amerikanke koju je policija tražila zbog pljačke te su njenu fotografiju objavili na svom Facebooku profilu, a ona im je ispod te fotografije napisala: 'Uhvatite me ako možete'.

Pogledajte novi biser s Facebooka

Na taj je način samo pomogla policiji koja ju je ubrzo uhitila, a nedavno je sličnu stvar napravio 28-godšinji Roger Ray Ireland. Njega je policija tražila jer je prekršio uvjetnu kaznu te je lokalna policijska postaja objavila njegovu fotografiju na svom profilu na Facebooku. Kada je shvatio da se njegovo lice nalazi na Facebooku policijske postaje, umjesto da se ili prijavili policiji ili sakrije, on ih je odlučio provocirati te je u komentaru ispod svoje fotografije poručio: 'Uhvatite me ako možete'.

Brojni su korisnici komentirali ovu fotografiju, a kako prenose na ABC-u, neki su u komentarima čak označili i članove njegove obitelji, zbog čega ih je Roger 'počastio' psovkama. Nitko nije mogao vjerovati da čovjek koji se nalazi na tjeralici provocira policiju na Facebooku i svađa se s korisnicima ispod svoje fotografije te je ovakvim svojim ponašanjem privukao pažnju brojnih korisnika koji su pomogli policiji u potrazi tako da je samo 24 sata nakon tih komentara na fejsu Roger bio u zatvoru.

Najveća uhićenja bandi u New Yorku: Uhićene 'budale s Facebooka'

T.J. Smith iz Anne Arundel policijske postaje rekao je kako su, zahvaljujući objavljivanju fotografija traženih kriminalaca na najvećoj društvenoj mreži, u tjedan dana uhićena dvojica od pet kriminalaca čije su fotografije objavili te je, na temelju slučaja Roger Ray Irelanda svim kriminalcima poručio da ih 'nastave pratiti na Facebooku'.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene