Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmah je uhićena!

Pogledajte novi biser s Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je na Facebooku objavila fotografiju tražene žene, a ona im je na njihovom profilu napisala: 'Uhvatite me ako možete' – uhićena je nakon samo nekoliko sati.

Neki kriminalci misle da je pametno hvaliti se sa svojim (ne)djelima, oružjem i ukradenim novcem na Facebooku, odnosno izazivati policiju na njihovim stranicama na ovoj društvenoj mreži te su brojni takvi 'pametnjakovići' zahvaljujući upravo aktivnostima na Facebooku završili iza rešetaka. Nova žrtva vlastite gluposti na ovoj mreži je 26-godišnja Amerikanka Christina Lynn Bratcher koju je policija iz Richmonda tražila zbog jedne pljačke u trgovini.

Kakav ‘pametnjaković’: Ovo je najgluplji status u 2013.!

Policija je na svom profilu na najvećoj društvenoj mreži objavila fotografije Christine (fotografije na Facebooku objavljuju kako bi im korisnici ove mreže pomogli u identificiranju i informacijama o traženim osobama) na kojima se vidi kako bježi iz trgovine. Na ove je fotografije naišla i sama Christina koja je odlučila odgovoriti policiji i korisnicima koji su komentirali njene fotografije na Facebooku te je policiji poručila: 'Uhvatite me ako možete'.

S ovom je 'pametnom' objavom samo pomogla policiji da je lakše pronađe tako da je samo nekoliko sati nakon toga uhićena pod optužbama za pljačku u trgovini, ali i zbog nekih ranijih grijeha povezanih s prodajom droge.

Na Digital Trendsu prenijeli su riječi Boba Motta iz policijske postaje u Richmondu koji je rekao kako ih kriminalci čije fotografije objavljuju na Facebooku znaju kontaktirati putem privatnih poruka, ali da do sada nisu imali ovakav slučaj da ih je neka tražena osoba kontaktirala i ismijala javno, direktno na njihovom profilu.

Opljačkali kafić nakon što su u njemu surfali Facebookom i ostavili otvoren profil!

Dodao je i da, kada ih neka tražena osoba kontaktira putem Facebooka, informacije s njihovih profila na ovoj društvenoj mreži često mogu pomoći prilikom pronalaženja i uhićenja tih osoba.

Zbog aktivnosti na Facebooku do sada su uhićeni brojni kriminalci, pri čemu posebno treba izdvojiti slučaj dvojice mladića iz Kolumbije koji su opljačkali internetski kafić, a jedan od njih je prije toga u istom kafiću pregledavao svoj profil na Facebooku (s pravim podacima) s kojeg se nije odjavio tako da je ostavio sve svoje podatke na računalu u kafiću te mu je policija još istog dana pokucala na vrata i uhitila njega i njegovog partnera.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene