Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisnici su 'prepovezani'

Koliko vas društvene mreže ometaju na poslu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednje istraživanje pokazalo je da američko gospodarstvo zbog različitih ometanja na poslu – a to su sve više i društvene mreže, godišnje izgubi čak 650 milijardi dolara

Koliko često na poslu provjeravate poruke i objave na Facebooku, zabavljate se na Twitteru ili pregledavate nove fotografije na Pintrestu ili Tumblru? Nedavno istraživanje čije je rezultate objavila kompanija Red e App pokazalo je da su korisnici u digitalnom dobu 'prepovezani' te zbog različitih ometanja na poslu – a sve češće nas tijekom radnog vremena ometaju upravo društvene mreže, američka ekonomija godišnje gubi nevjerojatnih 650 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Još jedna dobra vijest za 'ovisnike' o Facebooku!

Ovo je istraživanje pokazalo i da se tijekom radnog vremena zaposlenike ometa ili prekida svakih 10,5 minuta te da oni čak 28 posto radnog vremena potroše na ta ometanja i prekide i oporavak od njih, zbog čega prosječnom zaposleniku treba 30 posto više vremena da obavi neki zadatak u odnosu na vrijeme tijekom kojeg bi taj zadatak obavio da nema ometanja i prekida u radu.

Najviše vremena Amerikanci gube, naravno, na Facebooku na kojem se objavi više od milijardu objava dnevno, korisnici na njemu mjesečno provedu više od 405 minuta, a od ukupnog broja posjećenih internetskih stranica, čak petina otpada na Zuckerbergovu mrežu. Puno se vremena gubi i na Twitteru na kojem se dnevno pošalje 400 milijuna tvitova te korisnici mjesečno prosječno na ovoj mreži provedu skoro sat i pol.

Zbog Facebooka i Twittera smo tjeskobni i gubimo samopouzdanje!

Osim društvenih mreža, zaposlenici često gube vrijeme i na mailove (jer se osim poslovnih šalje i veliki broj privatnih mailova nevezanih uz posao) te na Red e Appu kažu da se dnevno pošalje čak 62 milijarde mailova te čitanje (privatnih) mailova prosječnom zaposleniku oduzima puno vremena i ometa ga u radu.

Da li i vi na poslu provodite previše vremena na Facebooku i Twitteru i ometaju li vas ove društvene mreže u obavljanju svakodnevnih poslovnih obaveza? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene