Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sljedeći korak

Kina šalje prvu sondu na Mjesec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina planira poslati svoju prvu sondu na Mjesec u prvoj polovini iduće godine.

Objavili su to kineski državni mediji najavljujući idući korak ambicioznog kineskog svemirskog programa koji uključuje gradnju svemirske postaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izgubljen signal SLIJETANJE NA MARS Sudbina 'landera' Schiaparelli još uvijek nepoznata Slika nije dostupna Zabrinutost profesora NASA šalje sondu na asteroid 'čija je sudbina možda da uzrokuje veliku patnju i smrt'

Kina je 2007. lansirala svoj prvi orbitalni satelit Chang'e One koji je snimio površinu i distribuciju elemenata na Mjesecu.

Bila je to prva faza kineske misije koja se sastoji od tri stupnja, a idući korak je slanje misije bez ljudske posade 2007. i uzimanje uzoraka tla i stijena s tog planeta.

>> Kineski svemirski brod vratio se na Zemlju

Službena kineska novinska agencija objavila je da će Chang'e 3 izvesti niz eksperimenata na površini Mjeseca nakon lansiranja 2012.

Ostale pojedinosti nisu navedene. Kineski znanstvenici raspravljaju o mogućnosti slanja čovjeka na Mjesec nakon 2020. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene