Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretan rođendan!

Google slavi 14. godina postojanja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čim ste otvorili tražilicu, vjerojatno ste primijetili slavljeničko ruho Googlea. Taj američki div danas slavi 14. rođendan.

Google su 27.rujna 1998. godine osnovali studenti Larry Page i Sergey Brin čiji je cilj bio organizirati informacije svijeta te ih učiniti korisnima. Dvojica studenata su se upoznala na Stanfordu 1995. godine te su planirali pokrenuti tražilicu pod imenom BackRub, no ubrzo su ime promijenili u Google.

>> Napokon i u Hrvatskoj: Stigao Google Street View!

Ako ste se ikada zapitali od čega potječe izraz 'Google', sad ćete i saznati. Ime, naime, potječe od matematičkog izraza 'googol' koji predstavlja broj 1 sa 100 nula. No, postoji i druga strana priče prema kojoj je jedan investitor na čeku napisao krivo ime, odnosno da je napisao 'Google' umjesto 'Googol' pa je ostalo takvo ime.

>> Otkrijte jeste li dovoljno pametni za rad u Googleu!

Google je ubrzo postao jedna od najvećih internetskih kompanija na svijetu te je pokrenuo u lavinu jednostavnog, ali i genijalnog web dizajna. Njihove su stranice su jako jednostavno dizajnirane, a opet vizualno veoma privlačne. Milijuni ljudi koriste njihove usluge, bilo da je riječ o Gmailu, Google Earthu ili Google oglasima. Kompanija danas broji preko 28.000 zaposlenika diljem cijeloga svijeta, a svoju zaradu broji u milijunima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pakistan slavi 60. obljetnicu neovisnosti Slika nije dostupna Hrvatska slavi Dan pobjede

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene