Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otkriven je bug u posljednjoj verziji Androida u kojoj je Google 'zaboravio' na prosinac pa po njima ova godina završava već u studenom!


'Je li Google novi Grinch koji je ukrao Božić', 'Božić je uništen. Djed Božićnjak je mrtav', 'Ne možemo vjerovati, ali je istina', neke su od reakcija na nedavno otkriven bug u posljednjoj verziji Googleova operativnog sustava Android 4.2 Jelly Bean, a riječ je o prilično neobičnom propustu u kojem je Google zaboravio na – prosinac.

Vezani članci Vinnie Jones (Foto: Profimedia) Preminula supruga slavnog glumca učinila prelijepu gestu za njega neposredno prije smrti Slika nije dostupna Konkurencija Microsoftu i Googleu: Kinezi razvijaju vlastiti operativni sustav

Naime, u aplikaciji za kontakte u Jelly Beanu uopće nema prosinca tako da kalendar prelazi sa studenog ove godine na siječanj 2013. godine pa korisnici ne mogu označiti rođendane prijatelja u posljednjem mjesecu godine. Na Cnetu kažu kako prosinac može biti skup i pun stresa pa je Google napravio aplikaciju s kojom je riješio te probleme i napominju da je ovaj problem prisutan samo u aplikaciji s kontaktima, a ne i u drugim aplikacijama u Androidu poput kalendara.

Google predstavio novi Nexus smartphone i tablet

Iz Googlea su potvrdili ovaj bug u verziji 4.2 Jelly Bean te su obavijestili sve korisnike kojima se ne prikazuje prosinac da već rade na nadogradnji s kojom će riješiti problem tako da neće zaboraviti rođendane i godišnjice obitelji i prijatelja u posljednjem mjesecu godine.

S obzirom da je ova verzija Androida trenutno dostupna na malom broju uređaja te da trenutno nema puno korisnika čiji mobilni uređaji rade na njoj (jedan od njih je i prvi Googleov tablet Nexus 7 koji je dostupan i na našem tržištu te posljednje predstavljeni modeli Nexus 4 i tablet Nexus 10), ovaj bug utječe na jako mali broj korisnika Androida te će vjerojatno biti popravljen prije početka prosinca.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook