Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko upravlja društvenim mrežama?

Stoji li Angelina iza profila na Twitteru s kojeg je 'napadnut' Goluža?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profil 'Jolie Projekt' Twitter je verificirao kao službeni profil Angeline Jolie koji je povezan s njenim projektima

Prije dvije godine Angelina Jolie pokrenula je svoj službeni profil na Twitteru, ali to nije profil s kojeg su prije nekoliko dana kritizirane izjave našeg rukometnog izbornika nakon pobjede Hrvatske protiv Srbije. Profil @angelinajolie pokrenula je kako bi ga zaštitila od osoba koje su se na Twitteru htjele predstavljati kao Angelina te ga je nakon toga zaključala i uopće ga ne koristi.

Pročitajte i ovo Bespravna gradnja - 3 Apel za spas bisera Festival bespravne gradnje u uvali Vruja: "Dođite, uništite... Ima se još za uništiti, nije da nema" Slika nije dostupna UN-ova izaslanica Slavna glumica pozvala NATO: "Uključite se u borbu protiv seksualnog nasilja u ratu"

Je li Angelina Jolie u pravu kada kritizira Slavka Golužu?

Dvije poruke nakon Golužinih izjava objavljene su na profilu Jolie Project (@JolieProject) pored kojeg stoji plava kvačica – što znači da ga je Twitter verificirao odnosno potvrdio da nije riječ o lažnom profilu.

Jolie Project potvrđen je kao službeni profil Angeline Jolie koji je povezan s Angelininim projektima, a na nekim internetskim stranicama i forumima možemo pročitati kako to ipak nije njen osobni profil s kojeg ona komunicira s followerima (jer bi takav profil imao milijune, a ne manje od 30 tisuća followera) pa nije poznato da li iza objava na njemu stoji Angelina ili neka druga osoba povezana s njenim projektima.

Čak niti Rade Šerbedžija koji je s njom u dobrim odnosima nije siguran da li iza toga profila stoji Angelina i da li su to njene objave.

Twitterova pravila korištenja verificiranih profila kažu da se na ovoj društvenoj mreži verificiraju profili poznatih osoba i organizacija (npr. pjevača, glumaca, političara, novinara, kompanija itd.) te da ne verificiraju profile 'običnih' korisnika, a plava kvačica znak je da iza imena tog profila zaista stoji ta osoba ili organizacija.

Do sada smo već imali slučajeva da je Twitter verificirao lažne profile – poput nedavnog slučaja kada je potvrđen lažni profil žene Ruperta Murdocha, no čini se da je Jolie Project zaista verificiran u suradnji s poznatom glumicom.

Naime, ovaj je profil pokrenut još u kolovozu prošle godine te, s obzirom da u njemu piše da je riječ o njenom službenom profilu povezanom s projektima te da ima plavu kvačicu, Angelina je do sada već mogla zatražiti njegovu deaktivaciju ili barem uklanjanje oznake verifikacije.

'Ja sam stvarno mislio na film'

Također, početkom godine kada je Kurir objavio vijest da je Angelina zatražila ukidanje Republike Srpske, odgovor Kuriru stigao je upravo s profila Jolie Projecta, iako jedne od tih poruka upućenih Kuriru danas više nema na tom profilu.

Što se Goluže tiče, on sigurno ima puno važnijih stvari od komentiranja nečijih objava na Twitteru – treba se koncentrirati na utakmicu s Danskom i ostala uzbuđenja koje našu reprezentaciju očekuju do kraja turnira.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene