Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zračni i međunarodni željeznički promet polako se vraćaju u normalu u nekim dijelovima Europe, nakon snijega i leda koji je posvuda izazvao kaos.


Prekidi zračnog i željezničkog prometa u kontinentalnoj Europi i onog koji povezuje Veliku Britaniju s kontinetom, stvorili su prometni kaos za desetke tisuća putnika nakon obilnog snijega preko vikenda i to baš u vrijeme pred Božić.

Vezani članci Središte Zagreba zatvoreno za motorna vozila - 3 Idite tramvajem: Danas ne možete autom u centar Zagreba Kilometarska kolona pred naplatom Lučko VIDEO Kaos na cestama, kod Lučkog kilometarske kolone: "Od Autobusnog do naplatnih sat vremena, kolona je i na staroj cesti"

Londonska zračna luka Heathrow i aerodrom u Frankfurtu priopćili su na svojim internetskim stranicama da se vraćaju u normalu. Na Heathrowu je predviđeno oko 800 letova, što je 70 posto kapaciteta, dok zračna luka u Franfurtu, najveća u Njemačkoj, radi punim kapacitetom.

>> VIDEO: Loše vrijeme blokiralo promet, putnici zatočeni

Njemački željeznički operator Deutssche Bahn priopćio je da će uvesti dodatne vlakove od srijede zbog navale putnika te da će oni voziti do 31. prosinca.

Putnici Eurostara, brzoga vlaka koji povezuje London, Bruxelles i Pariz, zamoljeni su da dođu na kolodvore jedan sat prije polaska vlaka kako bi se izbjegla gužva i nepotrebno čekanje. Usto, iz tvrtke je priopćeno da devet od 52 Eurostarova vlaka u srijedu neće voziti. (Hina)