Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici tvrde

PRIJETI NAM MINI LEDENO DOBA Zemlju za 15 godina čekaju 'neizdrživo hladne zime'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Solarna aktivnost opast će za 60 posto, kaže profesorica Valentina Zharkova.

Naš planet je 15 godina udaljen od 'mini ledenog doba' koje će uzrokovati neizdrživo hladne zime, tijekom kojih će se smrznuti čak i rijeka Temza u južnoj Engleskoj, predviđanja su znanstvenika o kojima piše Telegraph.co.uk.

Pročitajte i ovo Termometar U Zadru Nema kaznene prijave za turiste koji su djecu ostavili u automobilu na parkingu trgovine, iz policije objasnili i zašto Duga na nebu Vremenska prognoza Znate li da i duga pomaže u vremenskoj prognozi? Nikola Vikić-Topić otkriva kakvo će vrijeme biti za produženi vikend

Istraživanja solarnog sustava od strane Sveučilišta Northumbria rezultirala su novim modelom sunčeve aktivnosti koja pokazuju da bi temperature zbog promjena idućih godina mogle dramatično opasti do 2030-ih godina.

Oceanima će biti potrebno više tisuća godina da se oporave ako ne spriječimo klimatske promjene

Solarna aktivnost opast će za 60 posto, kaže profesorica Valentina Zharkova. U predavanju koje je održala na međunarodnom sastanku astronoma u Llandudnou rekla je kako rezultati predviđanja nalikuju na uvjete koji su postojali na zemlji u kasnom 17. stoljeću.

Radi se o tome da bi se u razdoblju između 2030. i 2040. godine u atmosferi mogla 'sudariti' dva različita klimatska vala, koja će znatno utjecati na čitavu klimu. Ljudi bi u praksi to trebali osjećati kroz duge i teške zime.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene