Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Solarna aktivnost opast će za 60 posto, kaže profesorica Valentina Zharkova.


Naš planet je 15 godina udaljen od 'mini ledenog doba' koje će uzrokovati neizdrživo hladne zime, tijekom kojih će se smrznuti čak i rijeka Temza u južnoj Engleskoj, predviđanja su znanstvenika o kojima piše Telegraph.co.uk.

Vezani članci Zapaljiva kombinacija - 14 OPREZ! Male stvari mogu izazvati velike probleme, držite ih podalje od sunčevih zraka Južina u Splitu izmamila ljude na otvoreno - 2 Duet koji poziva na uživanje: Južina i sunce izmamili Splićane da provedu dan na otvorenom

Istraživanja solarnog sustava od strane Sveučilišta Northumbria rezultirala su novim modelom sunčeve aktivnosti koja pokazuju da bi temperature zbog promjena idućih godina mogle dramatično opasti do 2030-ih godina.

Oceanima će biti potrebno više tisuća godina da se oporave ako ne spriječimo klimatske promjene

Solarna aktivnost opast će za 60 posto, kaže profesorica Valentina Zharkova. U predavanju koje je održala na međunarodnom sastanku astronoma u Llandudnou rekla je kako rezultati predviđanja nalikuju na uvjete koji su postojali na zemlji u kasnom 17. stoljeću.

Radi se o tome da bi se u razdoblju između 2030. i 2040. godine u atmosferi mogla 'sudariti' dva različita klimatska vala, koja će znatno utjecati na čitavu klimu. Ljudi bi u praksi to trebali osjećati kroz duge i teške zime.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook