Kineske vlasti istražuju navode o zlostavljanju djece u dječjem vrtiću u Pekingu. Osim toga, vlasti će obaviti inspekcije i u drugim vrtićima u kineskom glavnom gradu nakon što su u javnost izašle zastrašujuće tvrdnje.

Galerija


Naime, u srijedu su kineski mediji objavili tvrdnje bijesnih roditelja da su djeca u dječjem vrtiću bila zlostavljanja, da na tijelu imaju tragove uboda igli i da su drogirana tajanstvenim bijelim pilulama.

Vezani članci Pedofilija, ilustracija (Foto: Getty) Udomio djevojčicu pa ju godinama seksualno zlostavljao: "Tjerao me da ga dodirujem, za nagradu mi poklonio igračku" Premlaćivanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Sadističko zlostavljanje u popravnom domu: Tri su ga sata zvjerski mučili, a sada bi trebao biti vraćen u isti dom

"Dva dana moja je kći plakala i govorila 'nisam bolesna, zašto mi daju injekcije'", ispričala je jedna majka. Drugi roditelj tvrdi da su djeca svaki dan nakon ručka, iz nejasnih razloga, bila prisiljena popiti dvije bijele tablete.

"Neposlušna djeca bila su prisiljena stajati gola ili su zaključavana u mračnu sobu", tvrdnje su trećeg roditelja.

Tvrtka u čijem je vlasništvu vrtić zove se "RYB Education" i ima više od 4400 zaposlenika. Iz tvrtke su poručili su da surađuju s istražiteljima, kao i da su neki od učitelja, odnosno odgajatelja već suspendirani.

Uznemireni roditelji u petak su se okupili pred zgradom vrtića uz poruku da zahtijevaju objašnjenje. Boje se da će cijela stvar biti zataškana. Vlasti su pak poručile da će svaka osoba za koju se utvrdi da je uzrokovala fizičku ili psihičku bol djetetu biti strogo kažnjena.