Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Doselio je prije 20 godina. No tada ga je napustilo zdravlje i sve je pošlo nizbrdo.


Spletom okolnosti Dejan iz Čačka postao je beskućnik. Ostao je bez cijele obitelji zbog raka. Nema ni žene ni djece. Danas živi u katakombi ispod Zemuna.

Vezani članci Kiosk u Beogradu, ilustracija Pokreću novi dnevni list u Srbiji: Odbile ih sve tiskare, našli domišljato rješenje - tiskat će ga u Hrvatskoj Policija u Beogradu, ilustracija VIDEO Na prepunom kupalištu napao ženu: Nogom ju udario u glavu, uhitili ga nakon snimke na Twitteru

Dejan je prije 20 godina došao u Beograd u potrazi za poslom. Uskoro se razbolio, a budući da je bio fizički radnik zbog toga ga više nitko nije htio zaposliti. 'Propao sam. Ali što sad. Živim, pa dokle bude', rekao je Dejan ekipi iz 24.rs koja se spustila ispod Beograda. Nikome nije htio smetati pa se povukao u osamu u napuštene beogradske podzemne tunele.

Fotografija koja je obišla svijet zbog jedne lijepe geste...

Ležao je u ofucanom poplunu okružen bocama vode. Novinarska ekipa pitala ga je treba li mu nešto da mu donesu. Kaže - ne treba mu ništa. Pa su mu ponudili bar da uzme čokoladu. 'Ne, hvala. Ove flaše okolo nisu od pića. Od vode su. Ja sam dijabetičar. Stalno sam žedan. Ubi me šećer. Nekada sam bio jak, sada imam četrdesetak kila. Ne maltretirajte se oko mene, ionako mi je ostalo još mjesec - dva života', rekao je Dejan.

Ekipu je iz tunela ispratio u istom poplunu kojem ih je dočekao. 'Svratite kad god poželite', poručio im je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook