Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Žena rodila na vješalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna žena u Papui Novoj Gvineji imala je prijevremeni porođaj dok se borila da se oslobodi omče kojom su je stanovnici njenog sela pokušavali objesiti zajedno s njenim mužem optužujući ih da su se bavili crnom magijom, javili su lokalni mediji.

Nolanu Jekum i njenog supruga Pola pokušali su ubiti prije dva tjedna stanovnici sela Kilip, u džungli na zapadu zemlje, jer su vjerovali da su pomoću crne magije ubili svog susjeda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Domoroci su odvukli bračni par iz njihove kuće, objesili ih o jedno drvo i ostavili ih tu da umru. "Uspjeli smo olabaviti omče i nogama dotaknuti tlo te se tako izbaviti", ispričao je Pol Jekum listu "The National", prijenela je agencija Reuters.

"Moja žena, koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće, rodila je bebu dok se borila da se oslobodi. To je bilo bolno iskustvo za mene i nju", kazao je on.

Tijekom dva tjedna Nolan i Pol su se krili kod prijatelja u susjednim selima ali su na kraju ipak odlučili potražiti medicinsku pomoć.

Osoblje bolnice u kojoj se sada nalaze priopćilo je da se majka i beba dobro osjećaju.

Crna magija se često prakticira u ovoj zemlji Južnog Pacifika koja ima 5,1 milijun stanovnika. Žene osumnjičene za vještičarenje često završe na lomači ili na vješalima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene