Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON PLENKOVIĆEVA POSJETA

Zelenskij se obrecnuo na Milanovića: ''Da je 100.000 vojnika na hrvatskoj granici...''

Volodimir Zelenskij (Foto: AFP)
Volodimir Zelenskij (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Volodimir Zelenskij (Foto: AFP) Volodimir Zelenskij (Foto: AFP) Foto: Afp Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković Galerija 1/4 >>
Da je više od 100.000 vojnika na granici s Hrvatskom, predsjednik te zemlje ne bi posjet ukrajinskog premijera Zagrebu nazvao šarlatanstvom, poručio je u petak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij reagirajući na izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović opisao je u četvrtak kao "obično šarlatanstvo" posjet hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Ukrajini u vrijeme velikih napetosti s Rusijom kazavši da će, "ako zagusti", Plenković "zbrisati u Bruxelles", ali je poručio da hrvatski vojnici tamo (na granicu s Ukrajinom) neće ići".

"Da je više od 100.000 vojnika na granici s Hrvatskom, predsjednik Milanović ne bi posjet ukrajinskog premijera Zagrebu nazvao šarlatanstvom već iskazom solidarnosti i prijateljstva", stoji u poruci koju je Zelenskij objavio na Twitteru.

Ranije u petak Milanović se, nakon kritika zbog svojih izjava o Ukrajini, ponovno očitovao o Plenkovićevu posjetu kazavši da prema toj zemlji ima i empatije i simpatije, ali i pozvao na oprez.

S Rusijom i Ukrajinom treba biti oprezan. ''Ne guraj nos gdje mu nije mjesto", rekao je.

Premijer Plenković je i tijekom svog ranijeg posjeta Ukrajini nudio hrvatsko iskustvo mirne reintegracije kao primjer koji bi Ukrajina mogla slijediti za vraćanje pod kontrolu svog teritorija na istoku zemlje zbog čega ga je kritizirala službena Moskva.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović OTELO MU SE Milanović: "Poskupljenje cijene aviona, Vijeće za obranu, ministar koji je pao s kruške, moralni kamatari...ustavne ovlasti - dođavola, gospođo Pezo"
Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Ukrajini - 3 odnosi su stabilni Plenković u Ukrajini komentirao Milanovićevu izjavu: "Briljantan je posljednjih dana. Samo ojačava svoj međunarodni položaj i ugled"
Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Odgovarao na pitanja novinara Predsjednik Milanović objasnio svoju izjavu o obitelji Zec: "Možda sam bio pregrub. Odšteta je priznanje grijeha"

Ovaj tjedan u Kijevu je Plenković s ukrajinskim predsjednikom potpisao Deklaraciju o europskoj perspektivi Ukrajine, još jedan od elementa podrške službenog Zagreba zemlji koja je pod stalnim ruskim pritiskom, čime je Hrvatska šesta država koja je to učinila nakon Estonije, Litve, Latvije, Poljske i Slovačke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene