Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDSJEDNIK BIJESAN

Zelenski optužio Ruse da su napali i - dječji vrtić: "Kakav je ovo rat protiv ukrajinske djece? Jesu li i ona neonacisti?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ukrajine optužio je rusku vojsku da su granatirali dječji vrtić i civilne građevine. U svom govoru je stoga, nakon optužbi Putina da je njegova vlada neo-nacistička, zapitao nose li i napadnuta djeca isti fiktivni predznak.

Ukrajinski predsjednik Zelenski je u svom govoru u petak navečer, između ostaloga, istaknuo i kako "ne postoji ništa što bi moglo objasniti i obraniti činjenicu da se napadaju dječji vrtići i civilne građevine“.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan Ukrajinska snimka američkog tenka Abrams u akciji Neki su već uništeni Američki tenkovi Ukrajini su trebali donijeti preokret u ratu, a sada su povučeni s bojišta

"Kakav je ovo rat protiv ukrajinske djece? Tko su ona? Jesu li i ona neonacisti? Ili su djeca vojnici NATO-a koji predstavljaju prijetnju Rusiji", zapitao je Zelenski.

Takva pitanja stigla su nakon što je Putin po već tko zna koji put bez ikakvoga pokrića ukrajinsku demokratsko izabranu vlast optužio da je nacističkoga ili fašističkoga režima, a što je netočna optužba, prenosi CNN.

Zelenski je na koncu pozvao brojne građane koji su i dalje ugroženi da budu jako pažljivi te da si međusobno pomognu. "Posebice starijima, usamljenima i onima koji trebaju vašu pomoć. U slučaju teške opasnosti odite u sklonište“, zaključio je.

Više o zbivanjima u Ukrajini pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene