Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac iz Londona ubio je svoju četverogodišnju kćerku, osakatio bivšu ljubavnicu, pa ubio sebe.


Sve se to dogodilo u krvavoj Božićnoj svađi oko skrbništva. Ogorčeni otac 'smaknuo je' svoju kćerkicu, upucao bivšu djevojku i presudio sebi. Četverogodišnju Maisie Copland je u kuću Andrewa Coplanda dovela njegova bivša ljubavnica, Julie Harrison (40), zbog dogovora oko skrbništva. Nekoliko minuta nakon što su stigle, susjedi su čuli vrisak i  bijesnu svađu, te su pozvali policiju. Policija je na silu otvorila vrata i otkrila mjesto horora. Kada su ušli muškarac je već bio mrtav, ali su žena i dijete još bili živi, ali s teškim ozlijedama glave.

Vezani članci Očevid u Rušici gdje je ubijen muškarac - 1 Policija objavila detalje brutalnog ubojstva: Mladić oca udarao više puta po glavi i tijelu. Zatukao ga sjekirom? Baloni na vjetru Baloni i snažan vjetar nisu dobra kombinacija, vjetar ju je umalo otpuhao

Djevojčici je dana prva pomoć, no svejedno je umrla na licu mjesta. Njena majka je odvedena u londonsku bolnicu gdje je ostala u kritičnom stanju. Susjedi su bili zaprepašteni kad su saznali za te dvije smrti. Graham Selway (40) koji radi u dućanu preko puta rekao je da vjeruje da se par koji živi u toj kući rastavio ovog Božića. Rekao je: 'Vidio sam ženu koja je tu živjela kako je ujutro došla svojim crvenim Renault Megane Scenicom i ušla u kuću. Nisam vidio svađu na ulici, i sljedeća stvar koju znam je da je policija stigla nešto iza 10 sati. Rekao bih da je čovjek u 40- ima, ovdje je živio 15- ak godina. Izgleda kao prosječan muškarac, srednje je građe, ima bradu i nosi naočale.'

Maisie je ležala na podu s teškim ozlijedama glave, na rubu smrti. Trojica policajaca dali su sve od sebe da je spase, ali ipak je umrla na njihovim rukama. Blizu nje ležalo je tijelo 56- godišnjeg Coplanda, hirovitog čovjeka već poznatog po obiteljskom nasilju. Upucao se u glavu. Jedina koja je preživjela ovaj pokolj je gospođica Harrison, iako s teškim ozlijedama glave. Sinoć je njezino stanje bilo kritično, ali stabilno. Obiteljski prijatelj kaže da su bili u vezi 6 godina, te da je veza bila burna i da su prekinuli prije par tjedana.

Susjedi pričaju kako je Julie živjela u kući svoga oca gdje joj je Andrew često došao lupati po vratima i vikati. Pronašao ju je i kada se preselila. Inspektor policije u Hampshireu, Darren Rawings nije mogao reći da li je Copland imao dozvolu za oružje i ima li dosje. Ipak, sinoć je potvrđeno da ima dosje za piromaniju i prijetnje prvoj ženi. Također, inspektor Rawlings je dodao kako su policajci bili nenaoružani jer nisu znali da je bilo pucnjave. Susjedi kažu da su se svađali oko skrbništva nad Maisie. Copland ima 33- godišnju kćer iz prvog braka koja je policajka, a za malu Maisie kažu da je bila puna života. Sally Denny, majka dječaka koji je išao s Maisie u razred priča da je u automobilu na putu do škole voljela slušati pjesme Katy Perry. Za Julie kaže da je bila brižna majka i pouzdana prijateljica. Sally smatra da će ovaj zločin za Julie biti kraj svijeta.