Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu 7 do 12 godina

Zbog korupcije uhićen bivši gruzijski premijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijske su vlasti uhitile i optužile za korupciju bivšega premijera Vanu Merabishvilija, jednoga od najbližih saveznika predsjednika Mihaila Saskashvilija, izvijestio je predstavnik državnog odvjetnišva te bivše sovjetske republike.

'Ivan (Vano) Merabishvili je uhićen. Mogao bi dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od sedam do 12 godina zbog onoga za što ta optužnica tereti', rekao je predstavnik državnog odvjetnišva Kutaisija, drugoga po veličini gruzijskog grada.

Merabishvili, glavni tajnik Sakashvilijeve stranke, Pokreta za nacionalno jedinstvo, sumnjiči se da je davao fiktivna zaposlenja članovima stranke neposredno prije održavanja parlamentarnih izbora u listopadu prošle godine te da je zastrašivanjem prisvojio luksuznu vilu.

>>
Nakon skoro 5 godina prvi izravni kontakti Tbilisija i Moskve

Uhićen je i optužen i bivši ministar zdravlja i rada Zurab Kjaberashvili. Državni odvjetnik je izvijestio da je tužiteljstvo zatražilo da se dvojica optuženika smjeste u pritvor prije početka sudskoga procesa.

Glavni lider gruzijske oporbene koalicije, milijarder Bidzina Ivanishvili je nakon pobjede na parlamentarnim izborima nad strankom predsjednika Mihaila Sakashvilija u listopadu 2012. imenovan premijerom države.

Tada je uhićeno nekoliko visokih dužnosnika iz Sakashvilijeve administracije, a nekoliko stotina članova njegove stranke privedeno je na ispitivanje zbog navodne zloupotrebe položaja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene