Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posula se pepelom, ali...

Nakon gnjusnih izjava o umiranju mladića, savjetnica glavnog zapovjednika ukrajinskih oružanih snaga dobila otkaz

Valerij Zalužni
Valerij Zalužni Foto: AFP PHOTO / UKRANIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE
Glavni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga, general Valerij Zalužni, u subotu se osvrnuo na kontroverzne komentare, svoje, sada već bivše, volonterke savjetnice, Alle Martyniuke.

"Kako bi izbjegli bilo kakve manipulacije u medijima, želio bih reći da pomoćni vanjski suradnici nemaju prava javno komentirati bilo kakve slučajeve u ime glavnog zapovjednika oružanih snaga Ukrajine i sve što kažu je izričito njihovo mišljenje. Također, želim vas obavijestiti da od 28. prosinca nemam volontere svjetnike", objavio je Valerij Zalužni na Telegramu nakon što je izjava Alle Martyniuke izazvala reakcije javnosti na društvenim mrežama.

Ona je u videu objavljenom na YouTubeu 28. prosinca komentirala mobilizaciju i poručila obiteljima da nemaju razloga da ne pošalju svoje članove u rat jer će i tako svi stradati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sud odlučio Pijani Karlovčanin zaspao ispred vrata svoje susjede: Sada mora platiti 1000 eura

"Nema potrebe da paničarite oko toga hoće li vam sin poginuti u ratu. Svi ćemo umrijeti i bolje je umrijeti dostojanstveno, nego da vam na glavu padne cigla ili vas udari auto", kazala je u videu.

Kasnije se opravdavala da je izjava izvučena iz intervjua i pogrešno interpretirana te da time nije poticala roditelje da šalju djecu u rat, već je željela poručiti da će sve biti dobro, javlja Pravda.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene