Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O prioritetima

Vlada ima velike planove: Vrijeme curi, posao još nije dovršen, a izbori su sve bliže

Aktualno Galerija Tomo Medved, ministar branitelja Tomo Medved, ministar branitelja Foto: DNEVNIK.hr Šime Erlić Šime Erlić Foto: DNEVNIK.hr Vladini prioriteti - 1 Vladini prioriteti - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vladini prioriteti - 2 Vladini prioriteti - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Vladini prioriteti - 3 Galerija 1/7 >>
Kad su izbori, premijer Andrej Plenković i dalje ne otkriva. Vrijeme curi, a vladajući posao nisu završili. Reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović detaljno je provjerila po ministarstvima što su u idućoj godini zacrtali da još moraju ispuniti.

Obnova je Vladin prioritet. Na pitanje hoće li do izbora sve biti tip top premijer Andrej Plenković odgovara: "Ma ne može to tako brzo biti tip top. Ne može se 20 velikih zgrada izgraditi preko noći". 

Do izbora će se raditi i na energetskoj obnovi, zelenim politikama, statusu zaštićenih najmoprimaca, ali i stambenom zbrinjavanju mladih.

"Nama je cilj uspostaviti gradnju objekata, zgrada čiji će stanovi biti priuštivi mladim obiteljima bilo da će ih kupiti ili da će ih iznajmiti", poručio je Branko Bačić, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

A cilj je Vlade i uz projekt cjelodnevne škole, besplatne prehrane i većih plaća izgraditi vrtiće, provesti projekte, sveučilište, ali i ulagati u standard studenata.

Pročitajte i ovo Zlatko Sliško, zaposlenik Zavoda za socijalnu skrb Neizdrživ odnos Javljaju se bivše kolege HDZ-ovca optuženog za obiteljsko nasilje: "Od mene je iznudio 10.000 eura"

Ministarstvo financija radi na Registru obitelji stanovništva i kućanstava kojim bi se utvrdio imovinski cenzus. Bruse se i nova pravila za upravljanje javnim poduzećima, ali i portal porezne konkurentnosti kao i platforma za obveznice i trezorce.

Fokus je i dalje na energetskoj stabilnosti, ulaganju u zelenu tranziciju, gospodarenje otpadom, administrativno rasterećenje gospodarstva.

Usvojen je Zakon o braniteljima, povećane invalidnine, i dalje se traže nestali u Domovinskom ratu, šire se veteranski centri.

"Uveli smo novu mjeru sa izmjenama zakona izgradnja ustanova za trajni boravak", istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved.

Ministarstvo zdravstva planira provesti kategorizaciju bolnica, uvest će se mobilne ambulante i ljekarne.

Provedena je mirovinska reforma, vlada nikad manja nezaposlenost, a u novoj godini mijenja se Zakon o tržištu rada i dodatno će se regulirati zapošljavanje stranaca.

Ministarstvo uprave i pravosuđa nastavlja s borbom protiv nasilja nad ženama. Donose novi sustav zapošljavanja i plaća. Cilj je i više žena u nadzornim i upravnim odborima.

S 1. siječnjom nastavlja se punom parom i povlačenje EU novca.

"Izazovno vrijeme za EU fondove, ali optimizam koji nudi puno lijepih projekata koji će se realizirati u godini ispred nas", najavio je Šime Erlić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a.

Pročitajte i ovo Mia Roje Đapić, psihologinja UŽAS U VELIKOJ GORICI I MEĐIMURJU Psihologinja za Dnevnik Nove TV: "Mit je da bismo se trebali bojati stranaca i nepoznatih ljudi, nasilje se odvija pod našim krovom"

Ušli smo u Schengen, nema više komplikacija prilikom ulaska u SAD. Iduće godine u fokusu je razminiranje, nabava protupožarnih zrakoplova.

Ali i dovršetak autoceste do Siska, modernizacija pruga, čeka se isporuka četiri elektromotorna vlaka, a pred izbore i besplatan prijevoz vlakom za djecu i umirovljenike.

Ako govorimo o turizmu, osim provedbe zakona cilj je i izgradnja nogometnih stadiona. U kulturi nastavlja se obnova, izgradnja međunarodnog centra za podvodnu arheologiju, koncertne dvorane u Osijeku, hrvatskog sportskog muzeja u Zagrebu.

"Jedna stvar koju sam jako željela, a nisam stigla to je završiti reformu što se tiče samostalnih umjetnika, sve drugo smo zaokružili", napomenula je Nina Obuljen, ministrica kulture.

A još nešto što se nije dogodilo, to je ulazak Hrvatske u OECD.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene