Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zgrade Okružnog suda u Istočnom Novom Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu evakuirane su zbog dojave o postavljenim bombama.


'O navodno postavljenim bombama obavijestile su nas kolege iz MUP-a Kantona Sarajevo', rekla je glasnogovornica Centra za javnu sigurnost, Danka Tešić.

Vezani članci Sarajevo Donio ga strani državljanin: Novi soj koronavirusa pojavio se u BiH Sukob migranata i policije kod Sarajeva Drama kod Sarajeva: Policija pokušala prebaciti vođu klana u drugi kamp, migranti ih žestoko napali

Policiji je prijavljeno da su četiri bombe postavljene na dvije lokacije, piše Klix.ba.

UŽIVO - VELIKI PREOKRET - BELGIJSKA TV JAVLJA: Uhićen je Abdeslam Salah

Policija u Istočnom Novom Sarajevu evakuirala je i zgradu Osnovne škole 'Sveti Sava' u ulici Karađorđeva zbog dojave o postavljenoj bombi u obližnjoj zgradi.

Policija je blokirala i prostor oko ove dvije pravosudne institucije. u tijeku je pregled nakon čega će biti poznato da li radi o lažnoj dojavi. Obustavljen je i promet u obližnjim ulicama.

Podsjetimo, nakon terorističkih napada u Parizu u petak, učestale su dojave o bombama, te je podignuta razina sigurnosti u cijeloj Europi.

BiH odgovorila na prijetnje džihadista - Ozbiljno razmišljaju o nekoliko stvari

Radikalni islamisti s bosanskog internetskog portala Vijesti ummeta, koji emitira vijesti na bosanskom jeziku, najavili su osvetničke pohode u znak odmazde za napade na ciljeve terorističke organizacije Islamske države i obećali još više žrtava širom Europe preko koje će, 'teći krv i vijoriti se zastava njihove organizacije' te su zaprijetili i sigurnosti Bosne i Hercegovine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook