Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u Francuskoj

Zbog dojave evakuirano područje oko muzeja Louvre gdje se očekuje kandidat Macron

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Press centar i dvorište pariškog muzeja Lovure gdje bi se francuski predsjednički kandidat Emmanuel Macron nakon zatvaranja birališta trebao obratiti javnosti evakuirano je radi sigurnosne provjere nakon pronalaska sumnjive prtljage, rekli su policija i dužnosnik Macronove kampanje.

"Nakon otkrića sumnjive torbe, 300 novinara (koji su upravo bili u postupku preuzimanja akreditacija) bilo je zamoljeno da napuste to područje iz sigurnosnih razloga", rekao je dužnosnik iz Macronove kampanje.

Pročitajte i ovo Zoran Kurelić LE PEN ILI MACRON Stručnjak za Dnevnik Nove TV pojašnjava što bi moglo biti presudno na izborima u Francuskoj, ali i tko je najveće iznenađenje Slika nije dostupna Prvi rezultati Izbori u Francuskoj: Prebrojano 38 milijuna glasova, razlika jako mala - "Znamo za koga nikada nećemo glasati''

Izvor na koji se poziva agencija dpa rekao je da trenutačno nema razloga za zabrinutost već je riječ o standardnom protokolu kakav se provodi u slučaju pronalaska sumnjive prtljage.

U Francuskoj su u nedjelju ujutro otvorena birališta za drugi krug predsjedničkih izbora na kojima oko 47,5 milijuna Francuza odlučuje hoće li njihov novi predsjednik biti centrist Macron ili pripadnica krajnje desnice Marine Le Pen.

Po posljednjim anketama Macron ima prednost od 23 do 26 posto pred Le Pen i za njega planira glasati otprilike 60 posto ispitanika.

Međutim, zasad se ne zna hoće li na rezultate izbora utjecati "masivni i koordinirani" hakerski napad na Macronovu izbornu kampanju. Hakirani mailovi i dokumenti objavljeni su na internetu u petak navečer.

Oko 67.000 biračkih mjesta otvoreno je u 8 sati, a birači na dijelu francuskog prekomorskog teritorija glasali su u subotu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene