Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što joj je trbuh natekao, Janet Delaney je posjetila liječnika koji joj je postavio krivu dijagnotu te joj rekao da ima upalu crijeva.


Lijekovi koje je Janet dobila nisu pomagali te je posjetila Hitnu pomoć tri puta, jer je trpila jake bolove. Svaki put joj je uspostavljena ista dijagnoza te je poslana kući. Kako su bolovi postajali sve jači, inzistirala je na tome da se obavi ultrazvuk. Doktori su napokon otkrili kako Janet ima enormnu cistu na jajniku.  Rekla je kako je imala sreće što je inzistirala na ultrazvuku koji je pronašao cistu prije nego što je bilo prekasno.  Od bolova je počela patiti u prosincu prošle godine. Kako je vrijeme prolazilo, bolovi su postajali sve jači, a njezin truh sve veći. Nemalo puta su je ne cesti zaustavili potpuni stranci kako bi pitali kada bi trebala roditi.  'Bilo je jako neugodno. Znala sam da nije moguće da sam trudna - sterilizirana sam prije 13 godina - stoga je to nemoguće.' - rekla je Delaney.

Cista uklonjena nakon petosatne operacije

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL) Bandićevi prijatelji u kobnoj noći nisu prvo nazvali Hitnu pomoć, nego jedan privatan broj Eksplozija u Zagrebu - 1 U eksploziji u Zagrebu uništena kuća, žena lakše ozlijeđena: "Bio sam u kupaoni, prao ruke. Mislio sam da je potres"

Cista joj je uklonjena nakon petosatne operacije koju je obavila u ožujku.  Težila je osam kilograma te su bila potrebna dva doktora da je izvade. Nakon operacije doznala je da je moguće da je cista maligna. Ipak, doktori su uspjeli izvaditi sve, stoga nisu potrebni daljnji operativni zahvati. Kontrolni nalazi krvi koje mora obavljati svakih šest mjeseci, pokazuju da je za sada sve u redu. 'Ovo me moglo stajati života - i želim da i druge žene budu svjesne toga što mi se dogodilo, kako se ne bi ponovilo nikom drugom.' - izjavila je Janet.