Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri uhićena člana FARC-a iz plemena Nasa u Kolumbiji, bičevali su pripadnici njihovog plemena jer su se prihvatili oružja.


U turbulentnoj regiji u Kolumbiji, pripadnici plemena Nasa koje broji 115.000 članova i odbijaju korištenje vatrenog oružja, bičevali su četiri svoja člana jer su se pridružili FARCU, javlja AP.

Vezani članci Slika nije dostupna U napadu ubijeno 7 policajaca, 25 pobunjenika Slika nije dostupna Washington pozvao Kolumbiju i Ekvador na dijalog

Uhićenim muškarcima sudili su stariji pripadnici domorodačkog plemena u Toribiju, gradu u regiji Cauca. Proglašeni su krivima i članovi plemena bičevali su ih dok su drugi gledali.

>> Francuski novinar nestao u Kolumbiji, ubijeno 15 vojnika

Stariji članovi Nase, osudili su pobunjenike za uznemiravanje javnog reda. 'Sudili su im jer smo mi vlasti naših prethodnika', rekao je Marcos Yule, guverner indijanskog vijeća u Toribiu.

Tri pobunjenika dobili su 30 udaraca bičem, a četvrti, koji je još tinejdžer, primio je pet udaraca. Potom su pušteni svojim obiteljima, rekao je Yule. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.